Ο Antoni του Queer Eye στον αγώνα κατά της ομοφοβίας στην Πολωνία

04/06/2021
από
Antoni Porowski
Antoni Porowski

Ο σταρ του Queer Eye, Antoni Porowski, έχει ενταχθεί σε μια «powerhouse» ομάδα ακτιβιστριών/στών που στόχο έχει την καταπολέμηση της ομοφοβίας στην Πολωνία, τη χώρα γέννησης των γονιών του.

Ο Πολωνός-Καναδός ηθοποιός, και σεφ είναι το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Equaversity, μιας πρωτοβουλίας που οργανώνει την υποστήριξη συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ΛΟΑΤ+ κοινότητα στην Πολωνία.

Μοιράστηκε τα νέα στο Instagram την Τετάρτη (2 Ιουνίου), λέγοντας ότι ένιωθε πως είχε «ευθύνη να προστατεύσει» τα κουήρ αδέλφια του στην Πολωνία.

“Σε αυτήν την έναρξη του Pride Month, με τιμή και ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι θα συμμετάσχω σε ένα «badass» γκρουπ, ανιδιοτελών υποστηρικτριών/τών για την έναρξη του Ιδρύματος Equaversity.”

«Οι δεξιές δυνάμεις της Πολωνίας της Καθολικής Εκκλησίας και του κράτους έχουν αφήσει τους LGBTQIA + πολίτες σε μια θέση, όπου πρέπει να επιλέξουν εάν θα εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ή αν θα μείνουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Ως απόγονος Πολωνών μεταναστών και fluid πρόσωπο, έχω την ευθύνη να προστατεύσω τους κουήρ Πολωνούς φίλους μου.»

«Η σημερινή Πολωνία δεν είναι αντιπροσωπευτική αυτού που πρέπει να είναι: Ένας ασφαλής χώρος για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο», συνέχισε. “Από αυτόν τον Μήνα Υπερηφάνειας και μετά, έλα να στηρίξεις τη δράση μαζί μου.»

Ο σταρ του Queer Eye παραδέχτηκε ότι δεν ήταν πάντα περήφανος για την κληρονομιά του, αλλά ένιωθε ότι είχε ευθύνη να υπερασπιστεί τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα της Πολωνίας αφού άκουσε για πέτρες που ρίχτηκαν σε μια πορεία της Πολωνίας Pride το 2019.

Μαζί με τον Porowski, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Equaversity περιλαμβάνουν τη βραβευμένη με Νόμπελ Πολωνή συγγραφέα Olga Tokarczuk, τη σκηνοθέτιδα Agnieszka Holland και το μοντέλο Anja Rubik.

Σε ένα διαδικτυακό συνέδριο την Τρίτη, οι ιδρυτές περιέγραψαν την Equaversity ως έναν τρόπο να αντιδράσουν στην αυξανόμενη παλίρροια των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤ ατόμων που θεωρούν ως μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης κατά των δημοκρατικών αξιών στην Πολωνία.

Τα χρήματα που συλλέγονται από την Equaversity θα μεταφερθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων σε άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή πρωτοβουλίες σε όλη την Πολωνία, συμπεριλαμβανομένης της Βαρσοβίας Lambda, του Trans-Fusion Foundation και του Campaign against Homophobia.
Δες και αυτό!