Ο αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ κυβερνήτης της Φλόριντας θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την προεδρεία

0
64
Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ron DeSantis σχεδιάζει να ξεκινήσει σύντομα την προεδρική του εκστρατεία για το 2024, ώστε να συμπέσει με τον Μήνα ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο DeSantis, ο οποίος είναι γνωστός για τις αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίες και ρητορικές του, δεν έχει ακόμη δηλώσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι, και όταν ρωτήθηκε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, απάντησε: «Δεν υπάρχουν ακόμα νέα, οπότε περιμένετε».

Ωστόσο, την Τετάρτη (17 Μαΐου), το Queer News Tonight ανέφερε ότι αξιόπιστες πηγές στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Tampa Bay επιβεβαίωσαν ότι η ομάδα του DeSantis σχεδιάζει να επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά του κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο εξήγησε ότι η κίνηση αυτή έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει ιδιαίτερα τους συντηρητικούς και ευαγγελικούς ψηφοφόρους.

Ωστόσο, άλλες αναφορές δείχνουν το αντίθετο. Το NewsNation και το Politico αναφέρουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα, με τους κορυφαίους οικονομικούς υποστηρικτές να προσκαλούνται σε εκδήλωση στο Μαϊάμι μεταξύ 24 και 26 Μαΐου.

Το Politico επεσήμανε ότι ο Ron DeSantis δεν μπορεί νόμιμα να λάβει ή να ζητήσει εισφορές για την προεδρική εκστρατεία, αν δεν έχει ξεκινήσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Η ομάδα του επιβεβαίωσε στο NewsNation ότι θα υπάρξει ενημέρωση των χορηγών, αλλά δεν σχολίασε τυχόν προεδρικές φιλοδοξίες. Το πρακτορείο έχει προηγουμένως επικαλεστεί πηγές που ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί μια ημερομηνία κοντά στην Ημέρα Μνήμης (29 Μαΐου).

Το περιοδικό New Yorker έχει επίσης αναφέρει ότι αναμένεται ευρέως μια ανακοίνωση στα τέλη Μαΐου. Το περιοδικό αναφέρθηκε σε μια τηλεοπτική εμφάνιση του κυβερνήτη τον Φεβρουάριο, όπου είχε «δύο μεγάλα γεγονότα» μπροστά του: τη νομοθετική σύνοδο της Φλόριντα και μια περιοδεία για το βιβλίο του «Το θάρρος να είσαι ελεύθερος».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτης, ο σκληροπυρηνικός δεξιός DeSantis εισήγαγε στη Φλόριντα τον νόμο «Μην Λες Γκέι», τον οποίο οι νομοθέτες ψήφισαν πρόσφατα να επεκτείνουν.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Ron DeSantis θέσπισε επίσης νόμο που δίνει στους γιατρούς το δικαίωμα να αρνούνται την περίθαλψη ασθενών με βάση θρησκευτικούς, ηθικούς ή δεοντολογικούς λόγους ή πεποιθήσεις, με τους ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές να ανησυχούν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την άρνηση περίθαλψης σε κουήρ άτομα.

Επτά άτομα έχουν ήδη δηλώσει την υποψηφιότητά τους για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών: ο θερμός αγαπημένος πρώην πρόεδρος Donald Trump, η Nikki Hayley, πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, ο Asa Hutchinson, ο Perry Johnson, ο Vivek Ramaswamy, ο Ryan Binkley και ο Larry Elder.