Βδομάδα 36η – Βδομάδα 42η ( μέρες 247η-295η)

Συνεχίζω να παραθέτω μια από τις πρώτες φωτογραφίες μου για χάριν αναφοράς.

day 15

Γεια σας, καιρό είχαμε να τα πούμε και ζητώ συγνώμη γι αυτό αλλά φαντάζομαι κι εσείς δεν θέλετε να βλέπετε τα ίδια και τα ίδια, μιας και τώρα το σώμα μου αλλάζει πολύ πιο αργά.

w38 w39 w41 w42

Όταν είσαι σε αυτή τη φάση της μετάβασης αργείς κι εσύ ο ίδιος να προσέξεις κάποια πράγματα. Είχα διαβάσει κάπου ότι όταν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα κάποιου, εκείνος κάνει 4 εβδομάδες να την προσέξει, οι φίλοι και η οικογένεια κάνουν 8 εβδομάδες και κάπου 12 ο υπόλοιπος κόσμος.
Αλλά, όπως έχω ξαναπεί, ασχέτως του πόσο παρατηρητικοί είστε και ξέρετε πώς είναι το σώμα σας, μπορεί να νομίζετε ότι δεν αλλάζει κάτι και εάν κάνετε σύγκριση με πιο παλιές φωτογραφίες θα δείτε ότι έχουν αλλάξει πολλά. Τα σώματα των τρανς ανθρώπων αλλάζουν για πολύ καιρό αφού αρχίσουν να παίρνουν ορμόνες και οι αλλαγές παίρνουν αρκετό καιρό, αναλόγως το σώμα του καθενός.

T-timeline-297-small

Έχω παρατηρήσει πως το σώμα μου ανταποκρίνεται καλύτερα στην άσκηση τώρα, αν και η κατάσταση με το λίπος με κάνει κάπως να νιώθω άσχημα, μιας και τώρα έχω εμφανώς κοιλίτσα που δεν είχα πιο παλιά και τα μπούτια μου είναι πολύ μαλακά, ενώ από κάτω οι μύες είναι εντυπωσιακοί.

Legs 2015-08-04 15-38-00.733 2015-08-01 22-05-37.845

Το πώς μυρίζω έχει αλλάξει, ο ιδρώτας μου έχει πιο έντονη μυρωδιά (και δεν εννοώ ότι μυρίζει άσχημα, εννοώ απλώς έχει εντονότερη μυρωδιά υγιούς ιδρώτα). Λόγω του ότι είναι καλοκαίρι και είναι η πρώτη χρονιά που το σώμα μου έχει αλλάξει θερμοκρασία και είναι πιο ζεστό, πολλές φορές ξυπνάω ιδρωμένος – ακόμα και εάν έχω κοιμηθεί μετά από ντους – και αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω ντους ξανά. Νομίζω ότι ίσως πρέπει να αλλάξω και το αποσμητικό μου γιατί δεν λειτουργεί όσο καλά λειτουργούσε, αλλά μπορεί να είναι απλώς ιδέα μου.

Η τριχοφυΐα τα πάει πολύ καλά, σιγά σιγά επεκτείνεται, όπως μπορείτε να δείτε.

facial hair arm

Μέχρι στιγμής νομίζω πάει όσο καλύτερα θα μπορούσε να πηγαίνει, μου το είπε και ο γιατρός. Την επόμενη φορά θα σας πω για τις ετοιμασίες σχετικά με την εγχείρηση μαστεκτομής, μιας και πλησιάζει (είναι το Νοέμβρη και θα την καλύψω όσο καλύτερα μπορώ με φωτογραφίες και βίντεο).

Μιας και ανέφερα το βίντεο, εδώ είναι το πιο πρόσφατο βίντεο για να ακούσετε πώς είναι η φωνή μου τώρα.

Κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι το πώς σκέφτομαι τώρα. Είμαι γενικότερα πολύ πιο ήρεμος, νιώθω μια ισορροπία που πιο παλιά δεν υπήρχε στη ζωή μου. Ώρες ώρες αισθάνομαι περίεργα, από την άποψη ότι νιώθω πράγματα που δεν έχω ξανανιώσει. Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες όπως καθόμουν, κοιτούσα τα πόδια μου και σκεφτόμουν πόσο μοιάζουν με του πατέρα μου τώρα. Κι εκεί στο «τώρα» κόλλησα λίγο, γιατί εκείνη τη στιγμή είχα ξεχάσει ότι πριν λίγους μήνες δεν ήμουν έτσι, ένιωθα ότι ήμουν έτσι από πάντα, ότι το σώμα μου ήταν έτσι ανέκαθεν. Μπορώ να πω ότι είναι πολύ ωραίο συναίσθημα το να νιώθεις ο εαυτός σου.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της μαστεκτομής νιώθω πιο έντονη δυσφορία, ειδικά όταν έχω να κάνω μπάνιο, γιατί με τις ορμόνες και την άσκηση το στήθος μου έχει χάσει λιπώδη ιστό και οι μύες είναι πολύ πιο «σκληροί», με αποτέλεσμα οι μαστοι να είναι πολύ πιο χαλαροί και να νιώθω πολύ χειρότερα από παλιά. Φαντάζομαι είναι και η ανυπομονησία, όσο πλησιάζει ο Νοέμβρης.

Την επόμενη φορά θα αλλάξουν κάποια πραγματάκια στην στήλη, αλλά θα δείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα 😉
Θα τα πούμε σύντομα!

Είμαι 34 και τα μαλλιά μου είναι πιο γκρίζα και από τον ουρανό του Λάνκαστερ. Τρανς σκιτσογράφος από τον Πειραιά που πνίγει τους πόνους του σε Αγγλικές παμπ. Μου αρέσει το ψάρι αλλά βαριέμαι τις πατάτες. Εαν εχετε απορίες ή θέλετε βοήθεια με κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε να δείτε εδώ για διάφορα λινκ http://about.me/harryasaphsaxon ή στείλτε mail στο [email protected]