Ο άδικος χαμός της Shira Banki

03/08/2015

2B0BC2F300000578-3183032-image-a-13_1438535573829“Η μαγική μας Shira δολοφονήθηκε γιατί ήταν ένα χαρούμενο 16χρονο κορίτσι, γεμάτο αγάπη και ζωή, που απλά ήθελε να στηρίξει τα δικαιώματα των φίλων της να ζουν όπως εκείνοι το επιλέγουν. Χωρίς αιτία και λόγω μίσους, ηλιθιότητας και αμέλειας, κόπηκε το νήμα της ζωής από το όμορφο λουλούδι μας. Άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους και κάτι τρομερό συνέβη και στο καταπληκτικό μας κοριτσάκι! Ελπίζουμε σε λιγότερο μίσος και περισσότερη ανοχή!”

Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειά του θύματος που αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα της.

H Shira Banki ήταν μαθήτρια Γυμνασίου και είχε πάει στο Pride της Ιερουσαλήμ παρέα με τους φίλους της για να στηρίξει την LGBT κοινότητα, όταν δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι από έναν ομοφοβικό θρησκόληπτο.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, αρκετός κόσμος στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ άναψε κεριά στη μνήμη της Shira.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!