Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενήθηκε από το Κατάρ, μια χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, και τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών, παράλληλα με άλλα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν μια δύσκολη στιγμή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Η τοποθεσία του Παγκοσμίου Κυπέλλου οδήγησε σε μια καταιγίδα διαμαρτυριών και εκκλήσεων προς τις διασημότητες που συμμετείχαν. Κάποια κουήρ άτομα δεν ένιωσαν καν άνετα να ταξιδέψουν στη χώρα και απέφυγαν εντελώς φέτος το κύπελλο. 

Ο Βρετανός κωμικός Joe Lycett, δήλωσε πρόσφατα για τον Beckham, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στη διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ ως πρεσβευτής: «Είσαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερσιπ, που έκανε φωτογράφιση με γκέι περιοδικά, όπως το Attitude, για να μιλήσει ανοιχτά για τους ομοφυλόφιλους θαυμαστές σου», είπε. «Τώρα, είναι 2022. Και υπέγραψες μια συμφωνία 10 εκατομμυρίων λιρών με το Κατάρ για να γίνεις ο πρεσβευτής τους, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA».

Μετά από αρκετή σιωπή για το θέμα, εκπρόσωπος του Μπέκαμ έδωσε τελικά στο CNN, σχετικά με το θέμα:

«Κατανοούμε ότι υπάρχουν διαφορετικές και σθεναρές απόψεις σχετικά με τη δέσμευση στη Μέση Ανατολή, αλλά θεωρούμε θετικό ότι η συζήτηση για τα βασικά ζητήματα έχει τονωθεί άμεσα από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην περιοχή», αναφέρεται.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κατανόηση και ενσυναίσθηση προς όλους τους ανθρώπους και ότι θα επιτευχθεί πρόοδος. Ο Ντέιβιντ έχει συμμετάσχει σε πολλά Παγκόσμια Κύπελλα και άλλα μεγάλα διεθνή τουρνουά τόσο ως παίκτης όσο και ως πρεσβευτής και πάντα πίστευε ότι ο αθλητισμός έχει τη ικανότητα να είναι μια δύναμη για το καλό στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως, έχει μια πραγματική ικανότητα να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να συνεισφέρει πραγματικά στις κοινότητες».