Nex Benedict: Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο δολοφονίας

27/02/2024
από
Η αστυνομία του Owasso της Οκλαχόμα φαίνεται να ανακαλεί τους ισχυρισμούς ότι ο θάνατος του Nex Benedict δεν ήταν «αποτέλεσμα τραύματος», καθώς τουλάχιστον ένας ερευνητής της οικογένειας δήλωσε ότι εξετάζει την επίθεση στην τουαλέτα του σχολείου ως πιθανή δολοφονία. Παράλληλα, βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο με το Nex να μιλάει σε έναν αστυνομικό για το τι συνέβη, ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο. 

Την περασμένη Τετάρτη, το Αστυνομικό Τμήμα του Owasso (OPD) δημοσίευσε μια δήλωση στη σελίδα του στο Facebook. Η δήλωση ανέφερε ότι ο θάνατος του εφήβου στις 8 Φεβρουαρίου δεν σχετίζεται με το τραύμα που υπέστη μετά την επίθεση που δέχτηκε από τρεις πρωτοετείς μαθήτριες στην τουαλέτα του σχολείου τους στις 7 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του OPD (του αστυνομικού τμήματος), υπαστυνόμος Nick Boatman, δήλωσε στον ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Popular Information ότι ο ιατροδικαστής δεν είπε ποτέ συγκεκριμένα ότι το Benedict «δεν πέθανε από κάτι ως αποτέλεσμα εκείνης της διαμάχης». Στην πραγματικότητα, θα χρειαστούν εβδομάδες μέχρι να προσδιορίσει την επίσημη αιτία θανάτου, εν αναμονή της τοξολογικής έκθεσης από το κρατικό Γραφείο Ερευνών. Τα ευρήματα της έκθεσης μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να προσδιοριστούν.

Παρ’ όλα αυτά, μεγάλα τμήματα της ανακοίνωσης του OPD αντιγράφηκαν αυτολεξεί από μια ανακοίνωση της 20ής Φεβρουαρίου που εκδόθηκε από τα δημόσια σχολεία του Owasso, σημειώνει το προαναφερθέν δημοσίευμα. Η δήλωση της αστυνομίας επεδίωκε να επιβεβαιώσει γεγονότα που είχαν προηγουμένως γνωστοποιηθεί από το σχολείο και τα οποία αργότερα διασταυρώθηκαν μέσω συνεντεύξεων της αστυνομίας με σχολικούς αξιωματούχους, δήλωσε ο Boatman στο δημοσίευμα.

Ο Boatman αναγνώρισε ότι η δήλωση «έμοιαζε σαν να ήμασταν μια φωνή για το σχολείο» και δήλωσε ότι το OPD δημοσίευσε την ανακριβή δήλωσή του για να «αποτρέψει κάποιον εθνικό έλεγχο» γύρω από το θάνατο του μαθητή.

Ο Boatman δήλωσε επίσης ότι οι κατηγορίες για φόνο εξακολουθούν να «βρίσκονται στο τραπέζι», παρά την προηγούμενη δήλωση του OPD. Μια «υπεύθυνη δήλωση για ένταλμα έρευνας» της 9ης Φεβρουαρίου από την ντετέκτιβ του OPD Penny Hamrick ανέφερε ρητά ότι οι ερευνητές εξέταζαν ενεργά τον θάνατο του εφήβου ως «δολοφονία».

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τους Benedict δήλωσε ότι η οικογένεια θα διεξάγει τη δική της έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της «ανεξάρτητης συνέντευξης μαρτύρων και της συλλογής όλων των διαθέσιμων στοιχείων», ανέφερε η Popular Information.

Ο ανοιχτά γκέι βουλευτής Ritchie Torres (D-NY) έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ομοσπονδιακής έρευνας για το θάνατο του Benedict.

«Ο θάνατος του Nex Benedict είναι μια φρικτή τραγωδία και δεν μπορεί να επιτραπεί να περάσει απαρατήρητος. Στέκομαι στο πλευρό της @HRC [της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων] ζητώντας ομοσπονδιακή έρευνα για το τι συνέβη», έγραψε ο Torres σε ανάρτηση στις 23 Φεβρουαρίου στο X. «Φοβάμαι ότι το επικίνδυνο κλίμα δεξιάς αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής έπαιξε ρόλο στο άδικο τέλος μιας νεαρής πολλά υποσχόμενης ζωής».

Ενώ ακόμα πολλά παραμένουν ασαφή σχετικά με τις λεπτομέρειες του τι συνέβη στο Nex, την Παρασκευή, το αστυνομικό τμήμα του Owasso δημοσίευσε υλικό από κάμερα σώματος που δείχνει το Nex να μιλάει σε αστυνομικό στο νοσοκομείο μετά τον καυγά.

Στο βίντεο, το Νex λέει στον αστυνομικό «μου επιτέθηκαν» και ότι δεν γνώριζε τις τρεις πρωτοετείς μαθήτριες που το χτύπησαν μέχρι εκείνη την εβδομάδα. «Αποφάσισαν απλά να σηκωθούν και να τα βάλουν μαζί σου;», ρωτάει ο αστυνομικός.

«Ναι, εξαιτίας του τρόπου που ντύνομαι», απαντά το Nex.

Σύμφωνα με το Nex, τα κορίτσια κορόιδευαν τον τρόπο με τον οποίο το Nex και οι φίλοι του γελούσαν. Σε απάντηση, το Nex έριξε νερό στα κορίτσια από ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, όπως είπε στον αστυνομικό. Τότε, λέει, τα κορίτσια «μου επιτέθηκαν». Το Nex συνεχίζει: «Άρπαξαν τα μαλλιά μου, τις άρπαξα και εγώ. Πέταξα τη μια στο μέρος που έχουν το χαρτί κουζίνας. Μετά με έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να με χτυπούν. Τότε οι φίλοι μου προσπάθησαν να βοηθήσουν. Αλλά δεν είμαι σίγουρο, έχασα τις αισθήσεις μου».

Την επόμενη μέρα, στη 1 μ.μ., η μητέρα του κάλεσε το ασθενοφόρο, αναφέροντας ότι η αναπνοή του Nex ήταν αδύναμη και ότι «τα μάτια του γυρίζουν προς τα πίσω». Το Nex πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.
Δες και αυτό!