Νέο Δελχί: Δωρεάν μετακίνηση για την τρανς κοινότητα

09/02/2024
από
Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο για την τρανς κοινότητα του Νέου Δελχί της Ινδίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της πόλης Δελχί. 

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής υπουργός Arvind Kejriwal έκανε την ανακοίνωση, καθιστώντας τη μεταφορά με τα δημόσια λεωφορεία δωρεάν για την τρανς κοινότητα.

Οι μετακινήσεις με τα κρατικά λεωφορεία είναι ήδη δωρεάν για τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους στην πόλη, με το πρόγραμμα να επεκτείνεται τώρα και στα τρανς άτομα.

«Θέλω να πω κάποια καλά νέα», ανέφερε αρχικά ο Kejriwal, σύμφωνα με τους Times of India. «Τα τελευταία 75 χρόνια, καμία κυβέρνηση στη χώρα δεν έχει κάνει καλό για την τρανς κοινότητα.

«Η κυβέρνηση του Δελχί κάνει ένα μεγάλο βήμα και καθιστά δωρεάν για τα μέλη της κοινότητας να ταξιδεύουν με τα δημόσια λεωφορεία.

«Όπως οι γυναίκες, έτσι και τα μέλη της τρανς κοινότητας θα έχουν δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία της κυβέρνησης του Δελχί».

Η πρόταση πρέπει ακόμη να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο προτού τεθεί σε εφαρμογή. Ωστόσο, ο Kejriwal ελπίζει ότι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Ωστόσο, αρκετά άτομα έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι δεν θα μπορούν όλα τα τρανς άτομα να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Η Rupika Dhillon, διευθύντρια της ΜΚΟ SPACE, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι η ανακοίνωση είναι «ευπρόσδεκτη», αλλά πρέπει πρώτα να διορθώσουν μερικά πράγματα.

«Οι τρανς γυναίκες κάνουν ήδη χρήση της δωρεάν μετακίνησης για γυναίκες στα δημόσια λεωφορεία. Τώρα, πώς θα αναγνωρίσετε ή θα προσδιορίσετε ποιοι είναι οι τρανς άνδρες;», δήλωσε ο Dhillon. Χιλιάδες τρανς άτομα στη χώρα φέρονται ήδη να περιμένουν ταυτότητες.

Ο Dhillon σημείωσε επίσης ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν χρειάζεται υποστήριξη μόνο για τις μετακινήσεις με λεωφορεία, αλλά και για την εργασία.

Η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται την ώρα που η μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, η Βομβάη, γιόρτασε την πρώτη πορεία υπερηφάνειας μετά από τέσσερα χρόνια.

Ινδία: Επέστρεψε το Pride στη Βομβάη μετά από 4 χρόνια
Δες και αυτό!