Νέα “μυστικά” από τα γυρίσματα του Brokeback Mountain

22/12/2022
από
Brokeback Mountain
Brokeback Mountain

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Empire, ο σκηνοθέτης Ang Lee επαίνεσε τον Heath Ledger λέγοντας ότι «ήταν ένας λαμπρός νέος ηθοποιός. Ο Θεός ξέρει μόνο τι θα είχε πετύχει αργότερα στη ζωή. Είχε τόσο πολύ ταλέντο – είμαι σίγουρος ότι θα ήταν σπουδαίος σκηνοθέτης».

Μίλησε για την ήρεμη αύρα του Ledger που τροφοδοτεί την ιστορία, σημειώνοντας ότι έκανε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του μόνος του και συχνά εξέπληξε τον σκηνοθέτη με τη δουλειά του. Ο Lee πρόσθεσε, «Ένα μέρος που λατρεύω ήταν να παρακολουθήσω τον Heath και τον Jake [Gyllenhaal] να αναπτύσσουν αυτή τη σχέση μεταξύ των χαρακτήρων τους».

Ο σκηνοθέτης παρακολούθησε τα πάντα να εκτυλίσσονται ακριβώς μπροστά του, από την πρόβα μέχρι τα γυρίσματα. Αν και και οι δύο ηθοποιοί έφεραν τις δικές τους δυνάμεις στο τραπέζι, ο Lee είπε ότι «είχαν μια πολύ διαφορετική στάση απέναντι στη δουλειά τους». Αν και αυτή η ένταση δεν οδήγησε ποτέ σε καυγάδες, ο Lee είπε ότι οι ηθοποιοί βίωσαν μια «σύγκρουση στυλ» που πολλές φορές προκαλούσε τριβές.

Το Brokeback Mountain με την κυκλοφορία του το 2005, παρά τις αντιδράσεις, έγινε τελικά μια από τις κομβικές ταινίες που έφεραν τη συζήτηση για τη σεξουαλικότητα στο τραπέζι. Σίγουρα βοήθησε (ή εμπόδισε, ανάλογα με το ποιον θα ρωτήσετε) το γεγονός ότι βασικοί ηθοποιοί ήταν οι στρέιτ καρδιοκατακτητές Gyllenhaal και Ledger, των οποίων οι συναρπαστικές ερμηνείες έδωσαν στην ταινία 141 βραβεία.

«Μερικές φορές μεσολάβησα», είπε, «αλλά ήταν και οι δύο καλοί, με διαφορετικούς τρόπους. Θα έκαναν πάντα την προσπάθεια να βρουν έναν τρόπο να συνεχίσουν.»

Σε άλλο σημείο, ο Lee είπε ότι ο Ledger κατανοούσε τον χαρακτήρα του Ennis πολύ βαθιά και είπε: «Είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που μπορέσαμε να κάνουμε ταινίες με έναν ηθοποιό αυτού του διαμετρήματος. Είχε ένα θεϊκό δώρο».

Το Brokeback Mountain ήταν μια από τις τελευταίες ταινίες του Ledger πριν από τον πρόωρο θάνατό του τον Ιανουάριο του 2008.

Η συγγραφέας του Brokeback Mountain: «Μακάρι να μην έγραφα ποτέ αυτήν την ιστορία»

Το Brokeback Mountain προστέθηκε στη λίστα με τις πιο σημαντικές ταινίες των ΗΠΑ

Η βρετανική εκδοχή του Brokeback Mountain σε σκηνοθεσία Francis Lee
Δες και αυτό!