Νέα εντολή των Ταλιμπάν: Οι εργαζόμενες γυναίκες να παραμείνουν σπίτι

25/08/2021
από
Zabihullah Mujahid, Ταλιμπάν, γυναίκες

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid, δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου που έγινε στην Καμπούλ ότι: «Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας μας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες, ούτε στο πώς να τους απευθύνουν το λόγο» ζητώντας από τις γυναίκες να παραμείνουν στο σπίτι.

Οι εργαζόμενες γυναίκες έλαβαν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους «μέχρι να τεθούν σε ισχύ τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά τους», είπε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. «Πρόκειται για μια πολύ προσωρινή διαδικασία», συμπλήρωσε σύμφωνα με το BBC ο Zabihullah Mujahid.

«Μέχρι να έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας θα πρέπει να ζητήσουμε από τις γυναίκες να παραμείνουν στο σπίτι» πρόσθεσε.

Η Ύπατη Αρμοστής του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Michelle Bachelet, δήλωσε την Τρίτη ότι τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν «θεμελιώδη κόκκινη γραμμή».

Στη συνέντευξη τύπου του, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μίλησε, επίσης, για την εκκένωση υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. από την πρωτεύουσα, την Καμπούλ:

  • Οι Αφγανοί δεν πρέπει να προσπαθούν να πάνε στο αεροδρόμιο, είπε ο Mujahid, επικαλούμενος τη χαοτική κατάσταση εκεί.
  • Οι Η.Π.Α. θα πρέπει να σταματήσουν να «ενθαρρύνουν» τον κόσμο να φύγει, καθώς το Αφγανιστάν χρειάζεται τα ταλέντα των ανθρώπων του.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν παράταση της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου, που έθεσαν οι Η.Π.Α. για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace παραδέχτηκε ότι ο Πρόεδρος Joe Biden είναι απίθανο να παρατείνει την προθεσμία.Δες και αυτό!