Νέα Αριστερά: «Αναγνώριση του γάμου για όλα τα άτομα»

05/02/2024
από
Αναγνώριση του γάμου για όλα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, ζήτησε και η Νέα Αριστερά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα ως μέρα νίκης των κινημάτων υπεράσπισης και κατοχύρωσης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, ο εισηγητής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος, είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα ένα βήμα από την αναγνώριση του γάμου για όλα τα άτομα, θα πω εγώ, και όχι για τα ομόφυλα ζευγάρια, και αυτό είναι μια παρατήρηση που πρέπει να τη δείτε κύριε Σκέρτσο».

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής κατέκρινε και τις ομοφοβικές θέσεις του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «προκαλούν απορία μαργαριτάρια, όταν προέρχονται από το ΚΚΕ». Πρόσθεσε ότι στη ρητορική του κόμματος, «ο Θεός αντικαταστάθηκε από τη φύση, απονέμει κι αρνείται δικαιώματα» και «η φύση γίνεται θεμέλιο κανονιστικότητας, η φύση απονέμει δικαιώματα, η φύση αρνείται δικαιώματα, η φύση γίνεται δικαστήριο».

Αναφερόμενος στο επιχείρημα των ακροδεξιών κομμάτων σχετικά με την κατάργηση των γονεϊκών προτύπων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε την ύπαρξη και οικογενειών με έναν μόνο γονέα.

«Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση των μονογενεϊκών οικογενειών, δεν βάλλεται το ανδρικό ή το μητρικό πρότυπο;», είπε ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς.

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο κάποιος αρνείται την υπερψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, είναι γιατί θεωρεί ηθικά κατακριτέα τη σχέση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, είναι γιατί θεωρεί κατώτερης ηθικής ποιότητας τη σχέση ομόφυλων και γι΄αυτό αρνείται αυτό το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη δικαιολογία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο εισηγητής τόνισε εκ νέου ότι αποτελεί προβληματικό σημείο του νομοσχεδίου ότι δεν εισάγεται «ο γάμος ανεξαρτήτως φύλου», καθώς και το ότι αποκλείονται άτομα από την πρόσβαση στη υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, διότι όπως είπε, αυτό συνιστά διάκριση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η οικογένεια δεν βάλλεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά από τις πολιτικές των ταξικών ανισοτήτων.
Δες και αυτό!