Ο Ncuti Gatwa πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο Doctor Who το 2023, ως ο πρώτος Μαύρος (και εν γένει μη-λευκός) Doctor Who. Το κοινό έχει αγκαλιάσει την απόφαση του κάστινγκ, μετά από την εξαιρετική του ερμηνεία του στην επιτυχημένη (και αγαπημένη) σειρά του Netflix, Sex Education.

 Η νέα εποχή του Doctor Who με τον Russell T. Davies ως  σεναριογράφο και παραγωγό, ξεκίνησε την κυκλοφορία της τη Δευτέρα (25 Οκτωβρίου), με ένα ολοκαίνουργιο λογότυπο, και μια σημαντική συμφωνία διανομής με τη Disney+. Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, για τον εορτασμό της συνεργασίας μεταξύ της Disney και του BBC, ο Gatwa μίλησε για το τι σημαίνει να αντιπροσωπεύεις έναν τόσο πολιτιστικά εμβληματικό βρετανικό ρόλο:

«Το στόμα μου παραλύει από την ιδέα να παίξω αυτόν τον ρόλο, είναι τόσο βαθύς στη βρετανική κουλτούρα, και στον ιστό της βρετανικότητας, που ως μετανάστης από τη Ρουάντα στη χώρα, νιώθω πραγματικά πολύ ενδυναμωμένος. [Ο Doctor Who] έχει σημασία για τους μη-λευκούς ανθρώπους, για τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους, που τους αρέσει πραγματικά αυτή η σειρά, επειδή έχει να κάνει με τη φιλία, την περιπέτεια, και την ενότητα. Και επίσης, ο Doctor Who, μπορεί να μετατραπεί σε οτιδήποτε, ή σε οποιονδήποτε, επομένως, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Έτσι, το γεγονός ότι αυτή η αποστολή πηγαίνει σε πολλούς ανθρώπους, ότι οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, είναι εξαιρετικά ωραίο.» 

Αφού ανακοινώθηκε ο ρόλος του νωρίτερα φέτος, τον είδαμε για πρώτη φορά ως Doctor Who στο τρέιλερ για την επερχόμενη σεζόν, στο τέλος του τελικού της Jodie Whittaker.

Ο Doctor Who θα επιστρέψει τον Νοέμβριο του 2023.

Δείτε το τρέιλερ:

Ncuti Gatwa: O πρώτος μαύρος ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Doctor Who

Γιατί πρέπει να δεις τη σειρά “Sex Education” για την οποία μιλούν όλοι;