Γιατί πρέπει να δεις τη σειρά “Sex Education” για την οποία μιλούν όλοι;

13/02/2019
από

Αυτό το κείμενο είναι για εκείνα τα άτομα που δεν έχουν δει ακόμη την αγαπημένη μας πια σειρά Sex Education, που υπάρχει και στο ελληνικό Netflix. Αυτό το κείμενο έχει σκοπό να σας κάνει να πάτε να την δείτε.

«Ο τρόπος που ο κόσμος αγκάλιασε αυτήν τη σειρά και συνδέθηκε με τους χαρακτήρες, που δημιουργήθηκαν μέσα στο μυαλό μου, είναι κάτι το καταπληκτικό» , δήλωσε η δημιουργός της σειράς, Laurie Nunn και πράγματι είναι γεγονός ότι ο κόσμος την αγάπησε πολύ αυτήν την σειρά και γι’ αυτό άλλωστε και θα πάει για δεύτερη σεζόν.

Γιατί λοιπόν ΠΡΕΠΕΙ να τη δεις αυτήν τη σειρά;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος για να μεταφέρει κανείς τους λόγους που ΠΡΕΠΕΙ να δεις αυτή τη σειρά, παρά μόνο μέσα από την περιγραφή μερικών χαρακτηριστικών σκηνών. Και ναι, αυτό σημαίνει ότι θα δώσουμε σπόιλερς και θα αποκαλύψουμε πράγματα, αλλά είναι για καλό σκοπό. Αν τώρα, μέχρι εδώ, λόγω της επιμονής μας, έχεις ήδη πειστεί, κλείσε το άρθρο και πήγαινε να το δεις. Αν όχι συνέχισε την ανάγνωση και…

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν τεράστια σπόιλερς!

“Είσαι σίγουρος ότι θες να πας έτσι” , ρωτάει ο πατέρας του Έρικ τον γιο του, καθώς ο Έρικ ετοιμάζεται να πάει περήφανα στον χορό του σχολείου με ψηλοτάκουνα, ντυμένος με μια παραδοσιακή γκανέζικη φορεσιά, με καλυμμένο το κεφάλι και με μακιγιάζ.

“Γιατί;” ρωτάει ο Έρικ αντιδραστικά. “Ποιο είναι το πρόβλημα με την εμφάνιση μου;” . Ο πατέρας του κάνει μια παύση πριν απαντήσει. “Όταν πρωτοήρθα σε αυτήν τη χώρα, έπρεπε να κάνω πολλά για να αφομοιωθώ. Δεν ήθελα ποτέ το ίδιο για τα παιδιά μου. Ήθελα να είσαι περήφανος και δυνατός. Αλλά εσύ είσαι τόσο διαφορετικός. Αυτό με κάνει να φοβάμαι για σένα” .

Με παγωμένο βλέμμα, ο Έρικ απαντάει με σιγουριά: “Ο φόβος σου δε με βοηθάει, μπαμπά. Με κάνει να νιώθω αδύνατος.”  
“Μα γιατί πρέπει να είσαι τόσο…πολύ;” ο πατέρας του τον εμποδίζει, ενώ πάει να φύγει, “Δε θέλω να πληγωθείς.”
“Αυτός είμαι.” λέει ο Έρικ. “Θα πληγωθώ, όμως, έτσι και αλλιώς. Δεν είναι καλύτερα να είμαι ο εαυτός μου;”
Ο πατέρας του σκέφτεται για λίγο. “Ίσως…Μαθαίνω από τον γενναίο γιο μου.”  

Αυτή είναι μια από τις πιο συγκινητικές κουίρ στιγμές. O Ncuti Gatwa διαπρέπει ως Έρικ, ένας από τους ανοιχτά γκέι εφήβους στο λύκειο Moordale, ο οποίος παλεύει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της απροκάλυπτης ορμής του και της θρησκευόμενης και συντηρητικής οικογένειας του, ενώ αγωνιωδώς προσπαθεί να ανέβει στην κοινωνική ιεραρχία του σχολείου.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Ότις (Asa Butterfield), ένας κοινωνικά αγχωμένος παρθένος νεαρός, ο οποίος, μετά το σχολείο τελεί χρέη σεξολόγου στη μυστική κλινική συμβουλών γύρω από το σεξ που έχει μαζί με μία συμμαθήτριά του. Εκείνη του κανονίζει τα ραντεβού κι εκείνος, με όσα έχει μάθει από τη σεξολόγο μητέρα του κάνει τα σέσσιον με παιδιά του σχολείου, που έχουν απορίες και τον συμβουλεύονται. Αλλά ο καλύτερος του φίλος, ο Έρικ είναι που κλέβει την παράσταση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της σειράς, με την ακαταμάχητη γοητεία του και τις συγκινητικές ιστορίες του.

Στο ρόλο της σεξολόγου, μητέρας του Ότις, η Gillian Anderson.

Είναι σχεδόν επαναστατικό να βλέπεις έναν χαρακτήρα τόσο γενναίο όσο ο Έρικ, ειδικά στο πλαίσιο ενός λυκείου. Και όταν κάποιος ακτινοβολεί τον αληθινό του εαυτό του, οι νταήδες θα τρέξουν για να τον ρίξουν κάτω.

Αν σε έχουμε πείσει μέχρι εδώ μπορείς να σταματήσεις την ανάγνωση αυτού του κειμένου και να πας και να το δεις, γιατί ακολουθούν ακόμη πιο μεγάλα σπόιλερς!! Αν πάλι θέλεις και κάτι ακόμη για να πειστείς και να ξεκινήσεις την πρώτη σεζόν το βράδυ, άντε, διάβασε κι άλλο λίγο…

Ότις και Άνταμ

Ο Άνταμ είναι γιος του διευθυντή του σχολείου και ένας τραγικά καταπιεσμένος νταής με πέος “που έχει το ίδιο μέγεθος με δύο κουτάκια κόκα κόλας, το ένα πάνω από το άλλο” . (Είναι σχετικό με την ιστορία, το υπόσχομαι.) Παραδιδομένος στην πίεση, του να έχεις τεράστιο ‘εργαλείο’, δε μπορεί να αποδώσει σεξουαλικά με την κοπέλα του, η οποία τελικά τον παρατάει, οδηγώντας τον στο να διπλασιάσει τον καθημερινό εκφοβισμό του σε βάρος του Έρικ, ή όπως τον ονομάζει Tromboner.

Ο Άνταμ μένει αμείλικτος στα βασανιστήρια του, ενώ δυσκολεύεται να ενδιαφερθεί για το σχολείο και γενικά είναι πολύ χάλια. Η σχέση με τον πατέρα του είναι τουλάχιστον πολύπλοκη. Ο πατέρας του, συνεχώς τον υποτιμά και του δίνει την εντύπωση ότι ντρέπεται πολύ για εκείνον. Ο Άνταμ τελικά τα θαλασσώνει τόσο πολύ κι έτσι ο πατέρας του θέλει να τον στείλει σε στρατιωτική σχολή. Ενώ η κατάσταση στο σπίτι είναι εκτός ελέγχου, ο Άνταμ ξεσπάει πάνω στον Έρικ, καθώς ζηλεύει τη σχέση που έχει εκείνος με τον δικό του πατέρα.

Στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, ο Έρικ επιτέλους τον αντιμετωπίζει, “Γεννήθηκες νταής ή είσαι επειδή είναι έτσι ο πατέρας σου;” 

Ο Άνταμ κάθεται παγωμένος στην γωνία της σχολικής αίθουσας. “Τι στο διάολο ξέρεις εσύ Tromboner;” 

Τότε ξεκινούν έναν σωματικό καυγά, πετώντας ο ένας τον άλλον από την μια άκρη στην άλλη και παλεύοντας στο πάτωμα. Αλλά εκεί που πιστεύεις ότι κάτι πολύ άσχημο θα συμβεί, τα λαχανιασμένα αγόρια έρχονται πολύ κοντά και ξαφνικά… πυροτεχνήματα!!!

Οι διαφορές των δύο αγοριών είναι πολύ προφανείς. Από τη μια, η δυσφορία του Άνταμ με τη σεξουαλικότητα του και ο αυταρχικός πατέρας του, τον οδήγησαν σε αυτό που ήθελε περισσότερο. Από την άλλη, η ελευθερία, η χαρά και η αυτοπεποίθηση του Έρικ για την οποία πάλεψε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μετά την στιγμή αυτών των δύο, μας αγχώνει το γεγονός ότι ο θυμός του Άνταμ μπορεί να δηλητηριάσει το αγνό πνεύμα του Έρικ. Το σενάριο όπου ένας μη ανοιχτά gay νταής ερωτεύεται έναν gay, δεν είναι καινούργιο (μας έρχεται στο μυαλό το “The perks of a Wallflower”), αλλά είναι πολύ αγχωτικό και μόνο στη σκέψη ότι ο Άνταμ μπορεί να κακοποιήσει ή να εκμεταλλευτεί τον αγνό και πολύ γλυκό άγγελο μας, ειδικά καθώς δεν είναι σίγουρο το αν θα “βγει από τη ντουλάπα” σύντομα.

Αλλά φαίνεται ότι ο Άνταμ έχει πράγματι αισθήματα για τον Έρικ και υπόρρητα του δείχνει ότι δεν ήταν απλά μια ξεπέτα.

Δυστυχώς, ο πατέρας του Άνταμ έχει άλλα σχέδια. Την επόμενη μέρα, είναι έτοιμος να στείλει τον Άνταμ στη στρατιωτική σχολή. Όλη μέρα, ο Έρικ ψάχνει απεγνωσμένα τον Άνταμ. Έτσι, αποφασίζει να περάσει από το σπίτι του μετά το σχολείο.

Σε αυτό το σημείο, βλέπουμε μια από τις πιο αποκαρδιωτικές στιγμές της σειράς. Ο Έρικ βλέπει τον Άνταμ να μπαίνει σ΄ένα αυτοκίνητο μαζί με έναν ένστολο στρατιωτικό. Ο Άνταμ σταματάει όταν βλέπει τον Έρικ απέναντι και τον κοιτάζει με λαχτάρα, διατηρώντας οπτική επαφή μαζί του καθώς το αμάξι απομακρύνεται.

Ε, και μ’ αυτά και μ’ εκείνα, όπως καταλαβαίνετε…

Αναμένουμε πώς και πώς τη δεύτερη σεζόν!

Με πληροφορίες από τo Gay Star News  
Απόδοση: Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν η αγαπημένη μας σειρά “Sex Education”




Δες και αυτό!