Μπαμπάς στηρίζει τον γκέι γιο του παραδίδοντας μαθήματα γονεϊκότητας

22/06/2021
από
μπαμπάς, ΛΟΑΤ+ σύμμαχος

Ένας μπαμπάς από την Οκλαχόμα έδειξε την υποστήριξή του στον γιο του με τον καλύτερο τρόπο – βάζοντας τη σημαία των συμμάχων έξω από το σπίτι τους.

Ο 45ρονος John Wyatt μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok με τον ΛΟΑΤ+ ύμνο της Lady Gaga «Born This Way» να παίζει καθ’ όλη τη διάρκεια.

Στο βίντεο, ο Wyatt και ο 15χρονος γιος του Caden, φαίνονται να υψώνουν τη σημαία των συμμάχων του Pride έξω από το σπίτι τους, με τον περήφανο πατέρα να λέει: «Είμαστε εδώ για να σοκάρουμε την Οκλαχόμα.» 

Ο Wyatt μοιράστηκε το βίντεο στο TikTok νωρίτερα αυτό το μήνα για να σηματοδοτήσει τον μήνα υπερηφάνειας και γρήγορα έγινε viral, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 450.000 likes  και 19.000 σχόλια.

Μιλώντας στο Buzzfeed News, ο Caden είπε ότι ξέρει ότι είναι πολύ τυχερός που έχει τόσο υποστηρικτικούς γονείς, γιατί ξέρει ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εκείνος.

@wyattearptulsaHappy Pride Month to y’all, especially to my son! Love you @cadenwyatt12 #pridemonth#pride2021🏳️‍🌈#ally#prouddad#proudmom Just do you boo…❤️♬ Born This Way – Lady Gaga

Η οικογένεια ζει σε μια συντηρητική κοινότητα λίγο έξω από την Τάλσα της Οκλαχόμα, όπου οι υποστηρικτές του Τραμπ και οι φανατικοί του «Blue Lives Matter» ανεμίζουν τις σημαίες τους όλον τον χρόνο.

Δυστυχώς, κανείς στην περιοχή τους δεν υψώνει σημαίες υπερηφάνειας έξω από το σπίτι τους – έτσι ο John Wyatt αποφάσισε να το διορθώσει αυτό.

Ο John Wyatt είπε ότι ήθελε να υψώσει τη σημαία, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι το σπίτι του είναι ένα «ασφαλές μέρος.»

Στην πραγματικότητα, είπε στο Buzzfeed ότι ήταν συντηρητικός και πολύ θρησκευόμενος – αλλά όλα αυτά άλλαξαν, όταν αυτός και η σύζυγός του άρχισαν να αναρωτιούνται αν ο γιος τους μπορεί να είναι μέλος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

«Τότε αρχίσαμε να αγκαλιάζουμε [την κοινότητα], γιατί γνωρίζαμε ότι ο γιος μας είναι γκέι, και ανά πάσα στιγμή μπορούσε να μας κάνει coming out», είπε ο Wyatt.

«Και έπρεπε να δει ότι θα μπορούσαμε να τον υποστηρίξουμε και να είμαστε εκεί για εκείνον.»

Ο Wyatt παραδέχεται ότι ανησυχεί μήπως οι γείτονες βανδαλίσουν τη σημαία – αλλά μέχρι στιγμής, κανείς δεν αντέδρασε καθόλου.

«Ενημερώνουμε τους ανθρώπους ότι είναι ένα ασφαλές μέρος. Δεν προσπαθώ να προκαλέσω διαμάχη στη γειτονιά, αλλά ίσως υπάρχει κάποιο άτομο εκεί έξω που θα δει αυτήν τη σημαία και θα χαμογελάσει και θα αισθανθεί ασφαλής», είπε.

Το TikTok αγκάλιασε τη χειρονομία του Wyatt:

«Καλή δουλειά μπαμπά, αυτό με έκανε πραγματικά να κλαίω lol», σχολίασε ένα άτομο στο TikTok.

Ένα άλλο έγραψε: «Λοιπόν, θα σε λέω μπαμπά μου. Επειδή ο μπαμπάς μου είπε ότι δεν ήθελε ποτέ να υψώσω τη σημαία μου.»

Ένα άτομο είπε ακόμη: «Ούρλιαξα. Εσείς είστε μια απίστευτα υποστηρικτική οικογένεια. Ο γιος σου είναι τυχερός. Ο Θεός να σας ευλογεί και να έχετε έναν ευτυχισμένο μήνα υπερηφάνειας!»
Δες και αυτό!