Μητσοτάκης: Μέσα στην τετραετία θεσμοθετείται ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

0
555
Μέσα στην τετραετία η κυβέρνηση θα έχει επιλύσει το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την 87η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης».

«Έχουνε γίνει πολλά την προηγούμενη τετραετία στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην Επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+, η οποία με πρόεδρο τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο του παρέδωσε την έκθεσή της.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουν υλοποιηθεί 20 δράσεις από τις προτάσεις της Επιτροπής και ειδικά για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τόνισε χαρακτηριστικά: «θέλω να είμαι απολύτως σαφής η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης γι΄αυτή την τετραετία. Ο χρόνος είναι μία δική μου απόφαση, όμως ισχύει στο ακέραιο αυτό το οποίο έχω πει, είναι ένα ζήτημα ότι μέσα στην τετραετία αυτή η κυβέρνηση θα το έχει επιλύσει».