Μια συζήτηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

15/05/2021
από

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας (IDAHO) στις 17 Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει συζήτηση για την κατάσταση στον τομέα των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τον αγώνα κατά των διακρίσεων.

Προσκεκλημένοι είναι η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+, Υπ. Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος, αν. μέλος Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ο Νικόλας Μαλανδράκης, Creative and Communications Manager του έργου “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece”. Τη συζήτηση συντονίζει ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Χάρης Κούντουρος.

Η συζήτηση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων αυτό το χρόνο γύρω από τον κεντρικό άξονα “Ελλάδα-Ευρωπαϊκή Ένωση, 40 χρόνια” #40ΕλλάδαΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των δράσεων του στο πεδίο αυτό είναι το πρόσφατο Ψήφισμά του με το οποίο το ΕΚ ανακήρυξε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση “Ζώνη ελευθερίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα”. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό Ψήφισμά εδώ. Δείτε ακόμα την έκδοση του Γραφείου του ΕΚ με το AthensPride: Δικαιώματα και Διεκδικήσεις της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα. Εδώ βρείτε και τον ιστότοπο του Voice Up, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον ρόλο και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτήν την προσπάθεια.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση τη Δευτέρα, 17 Μαΐου, στις 18:00 από τους λογαριασμούς του Γραφείου μας στο Facebook και το YouTube.
Δες και αυτό!