Μια συγκινητική ανάρτηση για τη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα

22/01/2024
από
Με αφορμή τη συζήτηση για την ισότητα στον γάμο, ο διαχειριστής του λογαριασμού «athens_happyhouse» έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, με σκοπό να μιλήσει για τη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα.

Ενώ το τελευταίο διάστημα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα αποτελούν μέρος ενός καθημερινού «debate», το συγκεκριμένο άτομο τονίζει την υποκρισία γύρω από αυτήν τη συζήτηση, και αναφέρει την ομοφοβία που βιώνει από τη στιγμή που γεννήθηκε.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία που δείχνει το χέρι του ίδιου, στο οποίο υπάρχει ένα τατουάζ που γράφει «Oh father», να κρατά το χέρι ενός μωρού.

Παρακάτω η ανάρτηση:

«Ξεκινάς με το να μην είναι οκ να είσαι γιος ή κόρη, μετά απαγορεύεται δια ροπάλου κοινωνικά να είσαι σύντροφος ή σύζυγος και κατά συνέπεια να μην γίνεις ποτέ μπαμπάς ή μαμά, παππούς ή γιαγιά.

Τα τελευταία χρόνια έχω δει πολλούς φίλους μου straight ζευγάρια να προσπαθούν να γίνουν γονείς άλλοι τα κατάφεραν άλλοι ακόμα προσπαθούν, έχω χαρεί με την χαρά τους και έχω λυπηθεί με την αποτυχία, σαν ένα δευτερεύον συναίσθημα όμως γιατί από εμένα αυτό το δικαίωμα έχει αφαιρεθεί από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης μου γιατί το αποφάσισαν αυτοί που προτιμούν το ΓΟΝΕΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ από το γονέας 1 και 2 , έτσι μου είναι αδύνατο να το νιώσω στο 100%.

Έχω απογοητευθεί με την υποκρισία όλων αυτών που καλύπτουν διακριτικά την ομοφοβία τους και τον ρατσισμό τους χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι ανθρώπινα δικαιώματα.  Όταν την ίδια στιγμή τα δικά μου καταπατούνται από την στιγμή που πήρα την πρώτη ανάσα επειδή γεννήθηκα.

Στο δεξί μου χέρι έχω γραμμένη την λέξη μπαμπάς γιατί είναι το χέρι της δύναμης μου και ίσως να μην τα καταφέρω να το ακούσω ποτέ, το νιώθω όμως με όλα αυτά τα πλάσματα γύρω μου και ας μην έχει την ίδια ερμηνεία με αυτή που γνωρίζετε οι περισσότεροι . Μην ξεριζώνετε τις ζωές των άλλων επειδή θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους, αυτά».

https://www.instagram.com/p/C2VJ_MAoCL0/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e08199a6-b733-4c62-9fb4-8f438b00a656

Μπορείτε να ενημερωθείτε και να στηρίξετε τη φιλοζωική δουλειά του Αthens Ηappy House εδώ
Δες και αυτό!