Το πρώτο μουσείο της Βρετανίας αφιερωμένο αποκλειστικά στη ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία, άνοιξε στο Λονδίνο. 

Το Queer Britain, το οποίο άρχισε να δέχεται επισκέψεις από τις 5 Μαΐου, βρίσκεται στην πλατεία Granary, στο King’s Cross – ένα μέρος της πόλης με μια «πλούσια queer κληρονομιά» σύμφωνα με τον συνιδρυτή του μουσείου, Joseph Galliano.

Η διευθύντρια του μουσείου, Stephanie Stevens, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Το μουσείο είναι ένα μόνιμο μέρος για να γιορτάσουμε αυτό που είμαστε, τις απίστευτες συνεισφορές που έχουμε κάνει στην ιστορία και για να εκπαιδεύσουμε το έθνος για αυτές τις συνεισφορές».

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη σε όλα τα άτομα, αφού έχει εξασφαλίσει πόρους από ιδιωτικές δωρεές και υποστήριξη από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Levi’s.

Πορτρέτο του Ντέιβιντ Μπόιλ από τη ζωγράφο Sadie Lee

Το μουσείο σχεδιάζει να παίξει βασικό ρόλο στη διατήρηση της queer κουλτούρας και ιστορίας. Η Lisa Power, ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια και μέλος της ομάδας του μουσείου, δήλωσε: «Το Queer Britain στοχεύει να αφηγηθεί τις πολλές και διαφορετικές ιστορίες μας και τώρα έχουμε ένα σπίτι για να το κάνουμε αυτό».

Το μουσείο θα παρουσιάσει την πρώτη του έκθεση τον Ιούλιο, αλλά επί του παρόντος μια έκθεση φωτογραφίας είναι ανοιχτή στο κοινό, με έργα των Allie Crewe και Robert Taylor αλλά και άλλων. Ο επιμελητής Matthew Storrey ανάφερε: «[Ελπίζω] ότι οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν αντικατοπτρίζουν την πλούσια ποικιλομορφία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο παρελθόν και το παρόν, καθώς κοιτάμε το μέλλον αυτού του σημαντικού νέου μουσείου».

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρωτοπόρα άτομα της queer κοινότητας.