Η τρανς φιλανθρωπική οργάνωση Mermaids δημιούργησε μια σελίδα crowdfunding για να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να κρατήσει ανοιχτές τις γραμμές βοήθειας, μετά από συντονισμένες επιθέσεις και κακοποίηση σε βάρος των τρανς.

Το «Fightback Fund» ξεκίνησε μετά από μια σειρά από γεγονότα σε βάρος των τρανς προσώπων στα μέσα ενημέρωσης, που οδήγησαν μέλη του προσωπικού και ομάδες εθελοντισμού σε τρομερή κακοποίηση και εκφοβισμό.

Παραδόξως, μέσα στις πρώτες 24 ώρες, η φιλανθρωπική οργάνωση πέτυχε το 50% του στόχου των 25.000 λιρών.

Τον Οκτώβριο, η Mermaids ανακοίνωσε ότι θα έκλεινε την υπηρεσία της γραμμής βοήθειας:

«Θα ξαναρχίσουμε μια κανονική υπηρεσία το συντομότερο δυνατό, αλλά λειτουργούμε σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, προς το παρόν, και ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διακοπές στη συνήθη υπηρεσία μας», προειδοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση.

Η Mermaids είπε ότι συνέχισε να υπάρχει «ένας μεγάλος όγκος ανησυχητικών και σε ορισμένες περιπτώσεις απειλητικών κλήσεων, email, και επαφών διαδικτυακής συνομιλίας ως αποτέλεσμα ορισμένων από τις πρόσφατες καλύψεις», που έφταιγε γι’ αυτό.

Στη συγχρηματοδότηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (2 Νοεμβρίου), οι Mermaids επιβεβαίωσαν ότι «ΔΕΝ θα μας εκφοβίσουν» και ενθάρρυναν τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κακοποίησης κατά των τρανς.

Η φιλανθρωπική οργάνωση επισημαίνει ένα άρθρο, που δημοσιεύτηκε από την Telegraph τον Σεπτέμβριο, όπου αναφέρει πως ένας δημοσιογράφος υποδυόταν τον 14χρονο που χρειάζεται υποστήριξη, ως αιτία για τις πρόσφατες αντιδράσεις εναντίον της.

«Οι ακτιβιστές κατά των τρανς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συντονίσουν μαζικά καταγγελίες για τη Mermaids στην Επιτροπή Φιλανθρωπίας και ασκούν πίεση στις τοπικές αρχές να αφαιρέσουν τους πόρους και τις υπηρεσίες μας από τους ιστότοπούς τους», αναφέρεται στη σελίδα crowdfunding.

Εκτός από καταχρηστικές κλήσεις, η Mermaids λέει ότι «οργανώσεις πιέζονται να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Mermaids».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το ταμείο θα βοηθήσουν:
1) Να διατηρούμε ανοιχτή τη γραμμή βοήθειας
2) Στην παροχή ασφαλών χώρων για παιδιά, νέους και τις οικογένειές τους
3) Βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι ακούγονται οι φωνές των τρανς νεαρών ατόμων

«Είναι δύσκολο να μεγαλώσεις τρανς, και χωρίς εμάς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, με πολλές οικογένειες και νεαρά άτομα να μένουν χωρίς πηδάλιο», γράφει η Mermaids. «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Συνεχίζει, «Οι τρανς άνθρωποι ήταν πάντα εδώ. Θα είμαστε πάντα εδώ. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Αλλά μόνο αν είμαστε ενωμένοι και δείξουμε στους νταήδες ότι δεν θα φιμωθούμε, δεν θα τρομοκρατηθούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

Καταλήγοντας, η Mermaids λέει: «Ξέρουμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων που μοιράζονται το όραμά μας. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε. Ας νικήσουμε τους νταήδες και ας βεβαιωθούμε ότι το μίσος δεν θα κερδίσει».

Μπορείτε να συνεισφέρετε στο ταμείο εδώ.

#IStandWithMermaids