Μα καλά, πόσοι ομοφοβικοί παρακολουθούν ΑΝΤ1;

03/05/2023
Τη δική του δημοσκόπηση σχετικά με την πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών στην τεκνοθεσία αποφάσισε να κάνει ο ΑΝΤ1 και το Ant1news ενόψει των εκλογών.

Όχι, όμως, αναζητώντας τις σχετικές θέσεις των πολιτικών κομμάτων – όπως οφείλει να κάνει ένα δημοσιογραφικό μέσο – αλλά θέτοντας ένα ομοφοβικό ερώτημα στο κοινό.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης η ιστοσελίδα του σταθμού κάλεσε τους αναγνώστες του να πάρουν θέση και να δώσουν την δική τους απάντηση σχετικά με την τεκνοθεσία από τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Το ερώτημα ήταν το εξής: «Συμφωνείτε με την αναγνώριση του δικαιώματος της τεκνοθεσίας από τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, «το 91%, η συντριπτική πλειονότητα των χιλιάδων επισκεπτών του Ant1news.gr που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, απάντησε πως διαφωνεί με την αναγνώριση του δικαιώματος τεκνοθεσίας σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, έναντι του 9% που απάντησε πως συμφωνεί σε τέτοιο ενδεχόμενο».

Ας κάνουμε τώρα κάποιες σημαντικές – κατά τη γνώμη μου πάντα – επισημάνσεις. 

Η πρόσβαση όλων των ατόμων στη γονεϊκότητα αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και καθόλου δεν πρέπει να εξαρτώνται από το τι πιστεύουν οι άλλοι ή οι πολλοί. Γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο αποτελεί λάθος να τα θέτουμε υπό διαπραγμάτευση, υπό ψηφοφορία ή ό,τι.

Θα μου πείτε ότι το συγκεκριμένο ερώτημα έχει τεθεί και από πολλές υπηρεσίες, οργανισμούς όπως π.χ. αυτή που δημοσίευσε το Eteron πριν έναν μήνα. Η διαφορά είναι ότι οι συγκεκριμένες έρευνες αποσκοπούν στη σκιαγράφηση των κοινωνικών τάσεων και όχι να δώσουν «ακόμη ένα βήμα στους πολίτες, για να εκφράσουν τη γνώμη τους και να “ακουστούν”, σε θέματα της επικαιρότητας και του προεκλογικού διαλόγου, ενόψει των εκλογών, στις 21 Μαΐου», όπως σημειώνει ο ΑΝΤ1 (αυτό το προεκλογικό πρόσημο εγείρει πολλά ερωτήματα).

Επίσης, οι έρευνες φροντίζουν για το δείγμα των ανθρώπων στους οποίους απευθύνονται  και αποτυπώνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, ειδάλλως το αποτέλεσμα είναι επισφαλές και δημιουργεί επικίνδυνες αναγνώσεις.

Όπως και να έχει το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία που παρακολουθεί ΑΝΤ1 ή έστω διαβάζει το site του είναι ομοφοβικό (91% είναι αυτό).

Να περιμένετε σε λίγους μήνες και σχετικό ερώτημα για το pride! Συμφωνείτε ή όχι;

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!