ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση για τον Ζακ στο Εφετείο

05/07/2024
από
Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου και οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας, Στέλιος Κωσταρέλλος, έχει προτείνει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των πρώτων.

Ακολουθεί το κάλεσμα των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων:

Οι LGBTQI+ οργανώσεις καλούμε σε μαζική παρουσία στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14) την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 09:00 το πρωί.

Η ώρα της απόφασης έφτασε, αρκετά περιμέναμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της: ήρθε η ώρα να αποδείξει σε ποια πλευρά της ιστορίας θα μείνει. Ειδικότερα την ώρα που τα LGBTQI+ άτομα δέχονται καθημερινά βία, ρατσισμό, διακρίσεις και αδιανόητη ρητορική μίσους στον δημόσιο λόγο. Η υποκίνηση μίσους απο «απόψεις» ατόμων καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί σε αύξηση των επιθέσεων κατά των LGBTQI+ ατόμων και ο κύκλος της βίας πρέπει να σταματήσει εδώ.

Βρισκόμαστε δίπλα στην οικογένεια του Ζακ, της Zackie Oh, απαιτούμε δικαιοσύνη, δεν ξεχνάμε, και δεν συγχωρούμε.

Η μάχη για τη δικαίωση του Ζακ, της Zackie Oh, είναι μια μάχη που μας αφορά όλα, γι’ αυτό καλούμε όλα τα άτομα, τις ομάδες, τις οργανώσεις σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 09:00 και στην αίθουσα Δ120Γ στον 6ο όροφο.

Συνυπογράφουν οι LGBTQI+ οργανώσεις:

Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

 Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50+

Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης 

Υπερήφανοι Γονείς

Rainbow Seniors

Πολύχρωμο Σχολείο – Rainbow School

Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης

Θετική Φωνή
Δες και αυτό!