ΛΟΑΤΚΙ+ δυνάμεις απαντούν με μήνυση στη διοίκηση Τραμπ

24/06/2020
από

Η αγωγή κατατέθηκε στις 22 Ιουνίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, για την Περιφέρεια της Κολούμπια, από την Lambda Legal Defense and Education Fund, και την Steptoe & Johnson.

Μεταξύ των εναγόντων είναι η Whitman-Walker Clinic, το Λος Άντζελες LGBT Center, μαζί με μεμονωμένους ΛΟΑΤΚΙ+ γιατρούς και ενώσεις παροχών υγειονομικής περίθαλψης.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τα ΛΟΑΤ+ εργαζόμενα άτομα μπορεί να βοηθήσει στην ανατροπή της διοίκησης Τραμπ για την προστασία στην περίθαλψη των τρανς ατόμων.

Κι όλα αυτά μια εβδομάδα μετά την απόφαση-ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την προστασία των γκέι και τρανς εργαζομένων ατόμων. Και μπορεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ισχύει μόνο για τα εργαζόμενα άτομα – τα οποία, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν μπορούν να απολυθούν βάσει της σεξουαλικότητάς τους, ή της ταυτότητας φύλου τους – οι δικηγόροι που συμμετέχουν στην αγωγή περί υγειονομικής περίθαλψης πιστεύουν ότι θα βοηθήσει την υπόθεσή τους.

«Σίγουρα είναι αέρας στα πανιά μας» , δήλωσε στο NPR ο ανώτερος δικηγόρος της Lambda Legal Omar Gonzalez-Pagan.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανάλυση που χρησιμοποίησε [η κυβέρνηση Τραμπ] είναι ασυμβίβαστη με την τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις υποθέσεις απασχόλησης και υπονομεύει περαιτέρω τη λογική που είχαν» .

Η απόφαση περί υγειονομικής περίθαλψης σημαίνει ότι οι γιατροί μπορούν να αρνηθούν τη θεραπεία σε τρανς ασθενείς, μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς άτομα. Η Salcedo, από το TransLatin@ Coalition, πρόσθεσε ότι “Δε θα το ανεχτούμε και δεν θα το αφήσουμε να συμβεί” .

https://avmag.gr/124660/ta-loat-atoma-poy-agonistikan-gia-tin-apofasi-orosimo-stis-ipa/
Δες και αυτό!