Μήνυση στον Πατριάρχη που συνέδεσε τον κορονοϊό με τους γκέι γάμους

0
30

Μήνυση στον Πατριάρχη Φιλάρετο κατέθεσε μια ΛΟΑΤ+ ομάσα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η οργάνωση “Insight” μήνυσε τον επίτιμο Πατριάρχη της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετά τις δηλώσεις του ότι “η πανδημία του κορονοϊού οφείλεται στους γκέι γάμους”.

Ο Φιλάρετος, του οποίου η εκκλησία μετρά περισσότερους από 15 εκατομμύρια πιστούς, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4, ότι “ο κορονοϊός είναι η τιμωρία του θεού για τις αμαρτίες της ανθρωπότητας”.

Συνέχιζε λέγοντας: “Πρώτα απ΄όλα εννοώ τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών”. 

Η διευθύντρια της Insight, Olena Shevchenko, τόνισε πως “είναι σημαντικό η ΛΟΑΤ+ κοινότητα να αντιδρά σε τέτοια σχόλια”. 

“Στόχος μας είναι να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για τέτοιες δηλώσεις από τους αρχηγούς της εκκλησίας”.

Αρκετοί ακτιβιστές χαρακτήρισαν τα λόγια του Πατριάρχη ως “επικίνδυνα”.

“Τέτοιες δηλώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες γιατί μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των επιθέσεων, σε διακρίσεις αλλά και στην αποδοχή της βιαιότητας που δέχονται αυτές οι ομάδες”, τόνισε Maria Guryeva από τη Διεθνή Αμνηστία.

Η Ορθόδοξη εκκλησία του Πατριαρχείο στο Κίεβο, δήλωσε πως ο Φιλάρετος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αυτά τα σχόλια.

“Ως αρχηγός της εκκλησίας και ως άνθρωπος, ο Πατριάρχης έχει την ελευθερία να εκφράζει τις απόψεις του, οι οποίες βασίζονται στην ηθική”, ανέφερε με σχετική δήλωση.

Στην αγωγή της η Insight απαιτεί από τον Πατριάρχη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για διάδοση ψευδών πληροφοριών.