Ο ράπερ/ποπ σούπερ σταρ και ΛΟΑΤΚΙ+ είδωλο, Lil Nas X, σε συνέντευξή του στο heavy ευχαρίστησε προσωπικά τον Adam Lambert για τη συνεχή υποστήριξή του, τονίζοντας ότι εκείνος «άνοιξε τις πόρτες» για τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στον καλλιτεχνικό χώρο. 

«Τον γνωρίζω τον Adam, έχουμε συναντηθεί μερικές φορές», είπε ο Lil Nas X.

«Τον ευχαρίστησα και προσωπικά από κοντά. Εκτιμώ πραγματικά όλη την αγάπη που μου έδειξε και σίγουρα δεν το θεωρώ δεδομένο. Και εκτιμώ όλες τις πόρτες που άνοιξε εκείνος και άνθρωποι σαν κι αυτόν».

Ο Lambert, ο οποίος έκανε coming out στο Rolling Stone το 2009, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του American Idol. Έχει υποστηρίξει ανοιχτά τον Lil Nas X, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδείας με τίτλο: “Long Live Montero.” 

Το εμβληματικό ομόφυλο φιλί του Lil Nas με έναν χορευτή στα βραβεία BET (Black Entertainment Television Network) του 2021, σχολιάστηκε από τον Lambert  με επαίνους. Να θυμίσουμε ότι αυτό το φιλί ήρθε μετά από δέκα χρόνια αφότου ο Lambert φίλησε έναν από τους μουσικούς του, κατά τη διάρκεια των AMA του 2009 (Αμερικάνικο Μουσικά βραβεία).

«Νομίζω ότι είναι σίγουρα ο γκέι ποπ σταρ του 2021 – είναι τολμηρός, είναι αμφιλεγόμενος, υπερβαίνει τα όρια. Αυτό θέλουμε να κάνουν οι αστέρες της ποπ. Απλώς, χρειάστηκε τόσος καιρός για να είναι γκέι».

Επιπλέον είχε πει στο περιοδικό Attitude, ότι ο Lil Nas X είναι πραγματικός καλλιτέχνης, μιας και το έργο κάθε καλλιτέχνη είναι «σπρώχνει» τα πράγματα προς τα μπροστά.

“Κάποιος σαν τον Lil Nas, είναι σωστός σταρ σε αυτό το σημείο, πολλές επιτυχίες, streams, βλέμματα πάνω του”, είπε ο Lambert.

«Δεν φοβάται τη διαμάχη, να την πει στους ανθρώπους, να τους προκαλέσει. Βλέπεις ότι και το Twitter ανταποκρίνεται με παλαμάκια. Είναι λαμπερός, διασκεδαστικός, τολμηρός, με αυτοπεποίθηση».

Ο Lil Nas είχε δηλώσει τότε: 

«Η ειλικρινής συμβουλή μου είναι να μάθετε πραγματικά, πώς να είστε εντάξει, με το να μπερδεύεστε και να αποτυγχάνετε πολλές φορές, για να εξελιχθείτε. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα σας βοηθήσει πολύ».

Adam Lambert: “Έχω πάει με gay αστέρες του Χόλιγουντ, που είναι ακόμη στην ντουλάπα”