Λεσβιακή εφαρμογή θα «χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου» για να αποκλείει τρανς άτομα

03/06/2024
από
Μια νέα – τρανσφοβική – εφαρμογή γνωριμιών για λεσβίες θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να αποκλείει τις τρανς γυναίκες από την εγγραφή.

Η εφαρμογή, L’App, έχει δημιουργηθεί από την κριτική ως προς το φύλο ακτιβίστρια, Jenny Watson, και θα σαρώνει το πρόσωπο των υποψήφιων χρηστών μέσω του smartphone τους, ενώ φέρεται να είναι σε θέση να ανιχνεύσει αν μια γυναίκα είναι cis ή τρανς, σύμφωνα με το PinkNews.

Η 32χρονη πολεοδόμος Watson δήλωσε στην εφημερίδα The Mail on Sunday ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εφαρμογές γνωριμιών μόνο για γυναίκες» και ότι «οι λεσβίες χρειάζονται μια εφαρμογή την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς να τους στέλνουν μηνύματα αρσενικά που προσδιορίζονται ως τρανς».

Έρευνα του PinkNews έχει διαπιστώσει στο παρελθόν ότι οι περισσότερες κορυφαίες εφαρμογές γνωριμιών, όπως το Tinder, το OkCupid, το Hinge και το Grindr, είναι όλες συμπεριληπτικές ως προς τα τρανς άτομα και έχουν πολιτικές μηδενικής ανοχής όσον αφορά την τρανσφοβία στις πλατφόρμες τους.

«Κάθε φορά που χρησιμοποιώ μια λεσβιακή εφαρμογή γνωριμιών ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή γνωριμιών, με αποκλείουν», δήλωσε η Watson.

«Για να αποφύγω τα αρσενικά που προσδιορίζονται ως τρανς, γράφω πάντα ένα μικρό σημείωμα, χωρίς τίποτα ασεβές, λέγοντας ότι η προτίμησή μου είναι οι γυναίκες και παρακαλώ να σεβαστείτε τα όριά μου.

«Και κάθε φορά που το κάνω αυτό με αποκλείουν. Σε μια εφαρμογή μου ζητήθηκε να γράψω την πιο αμφιλεγόμενη άποψή μου, οπότε έγραψα ότι η JK Rowling είχε δίκιο και με απέκλεισαν γι’ αυτό. Είναι τρελό».

Πέρυσι, η HER – η μεγαλύτερη σαπφική εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο για λεσβίες, bi και κουήρ άτομα – αντιμετώπισε τις συντηρητικές και τρανσφοβικές αντιδράσεις, επειδή δήλωσε ότι καλωσορίζει τρανς και non-binary άτομα.

Τα σχόλια που δέχθηκε η εφαρμογή είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή του λογαριασμού της στο X την Ημέρα Λεσβιακής Ορατότητας (26 Απριλίου), αφού δέχθηκε μαζικές αναφορές.

Εκτός από αυτό, οι λεγόμενοι κριτικοί ως προς το φύλο άνδρες ακτιβιστές άρχισαν ακόμη και να δημιουργούν τους δικούς τους λογαριασμούς στο HER σε μια προσπάθεια να «πιάσουν» τις τρανς γυναίκες που το χρησιμοποιούσαν για να βγουν ραντεβού.

Σε απάντηση, η ομάδα του HER ενίσχυσε τις πολιτικές της και τάχθηκε υπέρ της συμπερίληψης των τρανς ατόμων, στέλνοντας μια ειδοποίηση στους 10 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής και λέγοντας στους τρανσφοβικούς να τη διαγράψουν από τα τηλέφωνά τους.

Η διευθύνουσα σύμβουλος δήλωσε ότι η ίδια και η ομάδα της «αρρώστησαν» με την «επιθετικότητα και τη βία» που ασκείται στην εφαρμογή τους και στους χρήστες της από τους λεγόμενους κριτικούς ως προς το φύλο ακτιβιστές, όταν «το μόνο που θέλουν να κάνουν οι τρανς γυναίκες στην εφαρμογή μας είναι να γνωρίσουν κάποιο για να ερωτευτούν».

Πηγή: PinkNews
Δες και αυτό!