Η ανοιχτά λεσβία πολιτικός του εθνικού κόμματος της Σκωτίας, Mhairi Black, χρησιμοποίησε τα social media της για να απαντήσει στον τρανσφοβικό λόγο της J.K. Rowling, που υποστηρίζει ότι η λεσβιακή ταυτότητα εξαλείφεται από παροχή δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.

Η Black αποκάλυψε ότι η κακοποίηση που έχει δεχτεί. από άτομα σαν την J.K. Rowling, την κάνουν να νιώθει ότι εξαλείφεται η λεσβιακή της ταυτότητα.

“Τις μόνες στιγμές που έχω νιώσει ότι εξαλείφεται η λεσβιακή μου ταυτότητα είναι όταν άντι-τρανς ακτιβιστές/ακτιβίστριες με κράζουν και με κακοποιούν κάθε φορά που εκφράζω την υποστήριξή μου στα τρανς αδέρφια μου”, έγραψε σε ένα tweet.

“Ούτε μια φορά τρανς γυναίκες δεν μου έχουν φερθεί με αυτή την αγριότητα, με την οποία μου φέρονται straight άτομα που υποστηρίζουν ότι με ‘σώνουν'”.

Η πολιτικός και παλαιότερα έχει αγγίξει το θέμα της κακοποίησης που έχει δεχτεί για την εμφάνισή της, σχόλια που τροφοδοτούνται συχνά από τρανσφοβία.

“Περνάω για γυναίκα; Συχνά μου λένε, ότι θέλω να είμαι άντρας επειδή ντύνομαι διαφορετικά” , είχε πει με μια συνέντευξη με το JOE. “Δεν είμαι τρανς, είμαι γυναίκα, αλλά ολόκληρη την ζωή μου νιώθω ότι με αποκλείουν από γυναικεία γκρουπ και χώρους”. 

Η ίδια έχει μιλήσει για την αγανάκτησή της να βλέπει “την ίδια ομοφοβική βαβούρα να μεταφέρεται εναντίον των τρανς ατόμων” , αποκαλύπτοντας ότι η τοξική αντί-τρανς ρητορική στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει οδηγήσει την ίδια να δυσκολεύεται, όταν χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες.

“Δυσκολευόμουν όταν πήγαινα σε γυναικείες τουαλέτες, φυσικά και γίνονταν. Με δουλεύεις;” είχε πει παλαιότερα στην The Herald. “Είμαι αυτού του είδους το άτομο που μπορεί να το διαχειριστεί, αλλά υπήρχε μια στιγμή που δεν χρειαζόταν καν, και ήταν ένα από τα πιο ενδυναμωτικά πράγματα που έχω βιώσει”.

“Υπήρχε μια γυναίκα δίπλα μου που είπε [στο άτομο που αμφισβητούσε την παρουσία μου εκεί], ‘Ποια νομίζεις ότι είσαι, ποια είσαι εσύ για να το αστυνομεύσεις αυτό;” 

“Αυτό ακριβώς χρειαζόμουν εκείνη την στιγμή. Δεν είχα τη δύναμη και εκείνη η γυναίκα δίπλα μου την είχε. Σε αυτό το debate, είμαι εγώ το άτομο με τη δύναμη και δεν αφήνω τα τρανς άτομα πίσω” .