Το Twitter αντιδρά στα τρανσφοβικά σχόλια της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

08/06/2020
από

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα πρόσφατα tweets Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Συγκεκριμένα, η διάσημη συγγραφέας του Χάρι Πότερ, ανέβασε έναν στο Twitter έναν σύνδεσμο με τίτλο: «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια», σχολιάζοντας: «”Άτομα με εμμηνόρροια”. Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει…Wumben; Wimpund; Woomud;»

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση αρκετών χρηστών, επισημαίνοντας στην συγγραφέα τον τρανσφοβικό τους περιεχόμενο.

«Τρανς άνδρες που δεν έχουν ακόμη κάνει τη μετάβαση, έχουν ακόμα εμμηνόρροια», της έγραψε ένας χρήστης χαρακτηριστικά, με έναν άλλον να προσθέτει: «Ξέρω ότι το γνωρίζετε αυτό γιατί σας το έχουν πει επανειλημμένα, αλλά οι τρανς άνδρες μπορούν να έχουν εμμηνόρροια».

«Οι non-binary έχουν εμμηνόρροια. Εγώ, μια 37χρονη γυναίκα με μήτρα, δεν έχω εμμηνόρροια εδώ και μια δεκαετία. Οι γυναίκες δεν καθορίζονται από την περιόδό τους», αναφέρει άλλο σχόλιο.

Στη συνέχεια η Ρόουλινγκ προσπάθησε στη συνέχει να υπερασπιστεί τι το tweet της με ένα άλλο σχόλιο το οποίο επέκρινε την ιδέα ότι το βιολογικό φύλο ενός ατόμου δεν είναι πραγματικό.

«Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους τρανς ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια », έγραψε.

«Η ιδέα ότι οι γυναίκες σαν εμένα, που δείχνουν κατανόηση για τους τρανς ανθρώπους εδώ και δεκαετίες επειδή είναι ευάλωτοι με τον ίδιο τρόπο όπως οι γυναίκες στην ανδρική βία -«μισούν» τους τρανς γιατί πιστεύουν ότι το φύλο είναι πραγματικό και έχει ζωντανές συνέπειες – είναι ανοησία».

Τέλος, η Ρόουλινγκ πρόσθεσε ότι υποστηρίζει τα δικαιώματα των τρανς και αντέκρουσε τον χαρακτηρισμό «TERF».

«Σέβομαι το δικαίωμα κάθε τρανς ατόμου να ζει με οποιονδήποτε τρόπο το κάνει να αισθάνεται αυθεντικό. Θα πορευόμουν μαζί σας εάν είχατε διακριτική μεταχείριση λόγω του ότι είστε τρανς. Ταυτόχρονα, η ζωή μου διαμορφώθηκε από το να είμαι γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι είναι μίσος να το λέω».

πληροφορίες από: forbes.com, lifo.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!