Κυκλοφόρησε το σποτ του φετινού Athens Pride | Για όλα αυτά που στερούμαστε ως ΛΟΑΤ+

1846

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο το σποτ για το φετινό Athens Pride.

Μέσα από αυτό, το φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, μιλά για τα δικαιώματα που στερούμαστε ως ΛΟΑΤ+ άτομα αλλά και για τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε, ώστε να τα διεκδικήσουμε.

Στο βίντεο συμμετέχει ο ηθοποιός ο Σίμος Κακάλας.

Πριν από λίγες μέρες το Athens Pride ανακοίνωσε την πραγματοποίηση πορείας υπερηφάνειας το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου του 2021 στις 19:00, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση στη Βουλή.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι.

Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν.
Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα.

Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας.

Athens Pride 2021 | Αυτό που μας ενώνει
Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη.
Σε καλούμε να είσαι μαζί μας στη φετινή πορεία-παρέλαση υπερηφάνειας.
Ημέρα: Σάββατο 11.09.2021
Σημείο εκκίνησης: Κλαυθμώνος
Ώρα εκκίνησης: 19:00