«…επειδή τα μαλλιά δεν έχουν κανένα φύλο!

Το Hair Junkie, ένα σαλόνι κομμωτικής στην Οττάβα του Καναδά, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έρχονται από τον Σεπτέμβριο, χρεώσεις που θα έχουν την ίδια τιμή για το κούρεμα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Αυτή τη στιγμή, το Hair Junkie χρεώνει 31$ (20.47€ ) ως τιμή εκκίνησης για το ανδρικό κούρεμα και 41$ (27.08€) για το γυναικείο. Αλλά σύντομα, η τιμολόγηση θα είναι ουδέτερη ως προς το φύλο.

Το συγκεκριμένο κομμωτήριο δεν είναι το πρώτο, που αποφασίζει να έχει αυτήν την πολιτική. Τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, υπάρχουν κομμωτήρια που αναλαμβάνουν αυτή την πρωτοβουλία και χρεώνουν με βάση το πόση δουλειά χρειάστηκε να κάνουν κι όχι με βάση το φύλο.

Το Hair Junkie είναι το πρώτο κομμωτήριο στην περιοχή της Οττάβα που θα έχει μια τιμολογιακή πολιτική ουδέτερη ως προς το φύλο.

«Βλέπετε πολλές γυναίκες, που έχουν πολύ κοντά μαλλιά και πολλούς άνδρες που έχουν πολύ μακριά μαλλιά» , λέει στο CBC News, η Jessie Stevens, συντονίστρια στο κομμωτήριο Junkie. «Εάν χρειάζεται ο ίδιος χρόνος εργασίας σ’ έναν άντρα ή σε μια γυναίκα, νομίζω ότι είναι δίκαιο να αποτυπώνεται στην τιμή» .

Ο Fady Assaad, ιδιοκτήτης του Hair Junkie ανέφερε ότι, υπάρχει διαφορά στην τιμολόγηση ανάμεσα στα δύο φύλα, δεν έχει νόημα να κοστίζει περισσότερο για τις γυναίκες. «Υπάρχει ανισορροπία και δεν είναι δίκαιο. Αν ήμουν γυναίκα, θα αγανακτρούσα μ’ αυτό» , αναφέρει.

Το Hair Junkie θα συμμετάσχει στην παρέλαση υπερηφάνειας της Οττάβας στις 27 Αυγούστου.