Κολλέγιο στη Φλόριντα ακύρωσε τελευταία στιγμή συναυλία, επειδή ένας από τους τραγουδιστές είναι γκέι

0
225
Το Pensacola Christian College ακύρωσε μια εμφάνιση του -βραβευμένου με Grammy – a cappella γκρουπ «The King’s Singers» επειδή ένας από τους τραγουδιστές είναι γκέι.

Η τελευταία στάση του γκρουπ στην περιοδεία του στις ΗΠΑ ήταν στο κολέγιο της Φλόριντα το προηγούμενο Σάββατο. Η ομάδα των έξι ατόμων είχε ήδη διευθύνει ένα εργαστήριο για φοιτητές το απόγευμα, ενώ 5.000 άτομα θα παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Αλλά μόλις δύο ώρες πριν εμφανιστούν, το Pensacola Christian College ενημέρωσε τους The King’s Singers ότι η συναυλία ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών για τον «τρόπο ζωής» ενός μέλους τους, αναφέρουν οι New York Times. Το κολέγιο είχε λάβει παράπονα από μαθητές, γονείς και προσωπικό που είπαν ότι το να επιτρέπεται σε ένα ομοφυλόφιλο άτομο να εμφανίζεται σε παραστάσεις δεν ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του σχολείου.

«Το Pensacola Christian College είναι ένα θρησκευτικό ίδρυμα φιλελεύθερων τεχνών που ιδρύθηκε και καθοδηγείται από τη Βίβλο, όπως αντικατοπτρίζεται στα Άρθρα Πίστεώς μας», ανέφερε το κολέγιο σε δήλωση. «Το κολέγιο δεν μπορεί να δώσει εν γνώσει του μια σιωπηρή ή άμεση έγκριση για οτιδήποτε παραβιάζει την Αγία Γραφή, το θεμέλιο για τις ειλικρινείς πεποιθήσεις μας».

«Το PCC ακύρωσε τη συναυλία με τους The King’s Singers όταν έμαθε ότι ένας από τους καλλιτέχνες διατηρούσε ανοιχτά έναν τρόπο ζωής που έρχεται σε αντίθεση με τη Γραφή», συνεχίζει η δήλωση. «Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι μουσικοί αντιμετωπίστηκαν με αξιοπρέπεια και σεβασμό όταν ενημερώθηκαν για την ακύρωση».

«Πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα κατ’ εικόνα Του και καθιέρωσε τον γάμο μεταξύ ενός που είναι γενετικά αρσενικό και ενός γενετικά θηλυκού», αναφέρει η δήλωση πίστης του σχολείου. «Πιστεύουμε ότι ο Θεός έχει διατάξει η σεξουαλική δραστηριότητα να επιφυλάσσεται αποκλειστικά σε έναν άνδρα και μια γυναίκα που είναι νόμιμα παντρεμένοι μεταξύ τους και ότι η Γραφή απαγορεύει κάθε μορφή σεξουαλικής ανηθικότητας, συμπεριλαμβανομένης της μοιχείας, της πορνείας, της ομοφυλοφιλίας, της κτηνωδίας, της αιμομιξίας και της χρήσης πορνογραφίας».

Οι King’s Singers δήλωσαν «βαθιά λυπημένοι» για την ακύρωση και σημείωσαν ότι είχαν εμφανιστεί στο Pensacola Christian College στο παρελθόν.

«Είναι η πρώτη φορά που οτιδήποτε άλλο εκτός από κακές καιρικές συνθήκες, πανδημία ή πόλεμο έχει προκαλέσει ακύρωση συναυλίας στην 55χρονη ιστορία μας», ανέφερε η δήλωση του γκρουπ. «Είμαστε απογοητευμένοι που δεν μπορέσαμε να μοιραστούμε τη μουσική μας και την αποστολή μας να βρούμε αρμονία με περισσότερους από 4000 φοιτητές του κολεγίου και της ευρύτερης κοινότητας της Pensacola. Ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση αγάπης, αποδοχής και συμπερίληψης.»

Ο τραγουδιστής Τζόναθαν Χάουαρντ χαρακτήρισε την ακύρωση «πραγματικά σοκαριστική». Είπε ότι το συγκρότημα είχε ήδη αρχίσει να προθερμαίνεται για τη συναυλία όταν τραβήχτηκαν στην άκρη από τους υπεύθυνους του κολεγίου και τους είπαν ότι η συναυλία ακυρώθηκε.