Κιρ Στάρμερ: Οι τρανς γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν γυναικείους χώρους

03/07/2024
από
Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, έκανε μια ακόμη αντί-τρανς δήλωση, αναφέροντας ότι οι τρανς γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν γυναικείους χώρους.

Τα τρανς δικαιώματα χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίος τράγος στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει, με τους χώρους μονού φύλου και τον ορισμό του βιολογικού φύλου στον Νόμο περί Ισότητας του 2010, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σε νέα συνέντευξή του στους Times, ο Κιρ Στάρμερ απάντησε σε ερώτηση της ΤΖ. Κ. Ρόουλινγκ σχετικά με το αν τα τρανς άτομα που έχουν προβεί σε νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου μπορούν να χρησιμοποιούν γυναικείες τουαλέτες.

Συγκεκριμένα, σε μια ανάρτηση στο X, η Ρόουλινγκ έγραψε: «Οι βιολογικοί άνδρες με πιστοποιητικά αναγνώρισης φύλου έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν σε χώρους μόνο για γυναίκες; Είναι μια απλή ερώτηση ναι/όχι».

Ο Στάρμερ απάντησε: «Όχι, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Δεν θα έπρεπε. Γι’ αυτό πάντα έλεγα ότι οι χώροι των βιολογικών γυναικών πρέπει να προστατεύονται».

Τα λόγια του αντικατοπτρίζουν τα όσα ορίζονται στο μανιφέστο του κόμματος, το οποίο αναφέρει ότι οι Εργατικοί είναι «υπερήφανοι για τον νόμο περί ισότητας και τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχει στις γυναίκες», κάνοντας από ό,τι φαίνεται λόγο μόνο για τις cis γυναίκες.

Την ίδια στιγμή, Μπρίτζετ Φίλιπσον, η οποία αναμένεται να γίνει υπουργός Παιδείας σε περίπτωση που το κόμμα των Εργατικών βγει πρώτο στις εκλογές, απαντώντας σε ερώτηση για τους χώρους μονού φύλου, είχε πει ότι είναι απαραίτητες λύσεις που άπτονται της κοινής λογικής.
Δες και αυτό!