Το Les Mots à la Bouche, το οποίο ιδρύθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια και βρίσκεται στην παριζιάνικη περιφέρεια Marais από το 1983, φαίνεται ότι κινδυνεύει να κλείσει στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Guardian.

Το βιβλιοπωλείο, το οποίο διαθέτει περίπου 16.000 τίτλους, έλαβε προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο για να βρει νέο κατάστημα, αφού ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να αυξήσει το ενοίκιο πέρυσι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Librairie Les Mots à la Bouche (@les_motsalabouche) στις

Ο διευθυντής του Les Mots à La Bouche, Sébastien Grisez, κατηγόρησε τους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι εξαργυρώνουν το ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορικό σημείο του Ακρισίου, ενώ παράλληλα δεν το προστατεύουν:

“Το Δημαρχείο του Παρισιού προωθεί την ομοφυλοφιλική ιστορία της Marais και έχει ζωγραφίσει το σταυροδρόμι εδώ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά χωρίς να υπάρχει πλέον το βιβλιοπωλείο μας αυτό φαίνεται παράλογο” .

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Librairie Les Mots à la Bouche (@les_motsalabouche) στις

Ο κ. Grisez συνέχισε:

«Πριν από δέκα χρόνια, υπήρχαν πολύ περισσότερα gay bars εδώ, τώρα μόνο λίγα έχουν μείνει. Είναι αλήθεια ότι η ομοφυλοφιλική κοινωνιολογία αλλάζει – οι άνθρωποι είναι πιο διασκορπισμένοι, υπάρχει ίσως λιγότερη ανάγκη να συναντηθούν σε μπαρ, όταν μπορούν να συναντηθούν μέσω των εφαρμογών. Αλλά ακόμα κι έτσι, ο κόσμος λυπάται, που αυτό το σημείο συνάντησης στη γειτονιά εξαφανίζεται” .

Σε μια ανάρτηση στο Instagram (μετάφραση από τα γαλλικά), το Les Mots à la Bouche επέμεινε ότι ήταν “αποφασισμένο” να βρει ένα νέο σπίτι και να αποφύγει το κλείσιμο.
“Η εύρεση ενός νέου τοπικού σημείου, που να έχει και ίση ορατότητα με την προηγούμενη είναι δύσκολο να βρεθεί” , αναφέρεται στο post.

“Ωστόσο, δεν απελπιζόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε και πάνω απ ‘όλα, πάνω απ’ όλα, να μην κλείσουμε!”