Η Κίνα, μετά την τηλεόραση, φαίνεται πως σκέφτεται να απαγορεύσει και στα βιντεοπαιχνίδια ομόφυλες σχέσεις, «θηλυπρεπείς» ανδρικούς χαρακτήρες και ηθικές επιλογές, σύμφωνα με σημείωμα που διέρρευσε.

Το σημείωμα αποκαλύφθηκε από την South China Morning Post, όπου φαίνεται να θέτει νέους περιορισμούς για την έγκριση των βιντεοπαιχνιδιών στην Κίνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπόμνημα ανέφερε ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν πρέπει να θεωρούνται ως «καθαρή ψυχαγωγία» , αλλά αντίθετα να εκφράζουν «ένα σωστό σύνολο αξιών».

Τα παιχνίδια που παρουσιάζουν κουήρ σχέσεις ή «θηλυπρεπείς» ανδρικούς χαρακτήρες, αναφέρει το σημείωμα, δεν πρέπει να εγκριθούν για κυκλοφορία στην Κίνα.

«Εάν οι ρυθμιστικές αρχές δεν μπορούν να πουν το φύλο του χαρακτήρα αμέσως, η ρύθμιση των χαρακτήρων θα μπορούσε να θεωρηθεί προβληματική και να σημειωθούν σε κόκκινες σημαίες», πρόσθεσε.

Τα παιχνίδια που επιτρέπουν σε παίκτριες/κτες να κάνουν ηθικές επιλογές μεταξύ του καλού και του κακού δεν πρέπει επίσης να εγκριθούν, σύμφωνα με το σημείωμα.

«Ορισμένα παιχνίδια έχουν θολώσει τα ηθικά όρια», ανέφερε.

«Οι παίκτριες/ες μπορούν να επιλέξουν είτε να είναι καλοί είτε κακοί, αλλά δεν πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια πρέπει να δίνουν αυτήν την επιλογή… και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Το υπόμνημα έρχεται, καθώς η Κίνα ρυθμίζει όλο και περισσότερο τη βιομηχανία των παιχνιδιών, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τον Αύγουστο ότι θα περιορίσει το χρονικό διάστημα, που οι ανήλικοι μπορούν να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια σε τρεις ώρες την εβδομάδα.

Πρόσφατα η Κίνα απαγόρευσε και στην τηλεόραση την προβολή «θηλυπρεπών» ανδρών

Το υπόμνημα που διέρρευσε σηματοδοτεί την τελευταία κίνηση της Κίνας για την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης παρακμής της παραδοσιακής «αρρενωπότητας».

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα απαγορευόταν σε «sissy» θηλυπρεπείς άνδρες να εμφανίζονται στην τηλεόραση, επιμένοντας ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πρέπει μόνο να «προωθούν δυναμικά την εξαιρετική κινεζική παραδοσιακή κουλτούρα».

Η επίσημη οδηγία δόθηκε στους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στην Κίνα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας «εθνικής αναζωογόνησης» από τον πρόεδρο Xi Jinping για την επιβολή της παραδοσιακής «ηθικής», ενισχύοντας τον κυβερνητικό έλεγχο των επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση είπε ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πρέπει «να θέσουν αποφασιστικά ένα τέλος στους «sissy» άνδρες και τις άλλες «ανώμαλες» αισθητικές» στην οθόνη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απαράδεκτος νομος, τελικά δεν είναι μόνο ο τόπος μας που διώκει κάθε θυλικοτητα. Λιπαμαι πολύ για τέτοια αναχρονιστικα φαινόμενα

Comments are closed.