Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι θα κατηγορηθεί για άλλα επτά σεξουαλικά αδικήματα, μετά από έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος, αναφέρει ότι ο Σπέισι θα αντιμετωπίσει κατηγορίες, για φερόμενα αδικήματα, σε βάρος ενός άνδρα μεταξύ του 2001 και του 2004.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, και μία κατηγορία για πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας, χωρίς συναίνεση.

Τα στοιχεία, που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία, επέτρεψαν την απόδοση περαιτέρω κατηγοριών σε βάρος του 63χρονου. Ο Σπέισι έχει δηλώσει αθώος για μια σειρά από κατηγορίες που εκτείνονται 17 χρόνια πριν.

Η Rosemary Ainslie, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος του CPS, διευκρίνισε τις κατηγορίες, σε βάρος του ηθοποιού του “House of Cards”, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι είχαν «επίσης στοιχειοθετεί μια κατηγορία για την πρόκληση ενός ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση».

«Η αρχή της κατηγορίας ακολουθεί την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της», πρόσθεσε η Ainslie. «Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι η ποινική διαδικασία εναντίον του κ. Σπέισι είναι ενεργή και ότι έχει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη».

Η προηγούμενη νομική αγωγή απορρίφθηκε

Ο Σπέισι αντιμετωπίζει ήδη πέντε κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και μιας κατηγορίας για πρόκληση διεισδυτικής σεξουαλικής δραστηριότητας, χωρίς συναίνεση.

Η δίκη για αυτές τις κατηγορίες θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023.

«Θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, το συντομότερο δυνατό, και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες είμαι βέβαιος, ότι θα αποδείξουν την αθωότητά μου», είπε μετά τις αρχικές κατηγορίες.

Ο ηθοποιός αποσύρθηκε από τον ρόλο του στο “House of Cards” λίγο μετά τις κατηγορίες εναντίον του το 2017 από τον Άντονι Ραπ, και διατάχθηκε να πληρώσει 31 εκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα.

Ο Ραπ κατηγόρησε, αρχικά, τον Κέβιν Σπέισι, ότι προέβη σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος του το 1986 – όταν ο Ραπ ήταν 14 ετών. Μετά την υποβολή νομικής αγωγής τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ραπ κατέθεσε ότι είχε αποφασίσει να πάει σε ένα υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, στο διαμέρισμα του Σπέισι στο Μανχάταν, όταν ο Σπέισι μπήκε στο δωμάτιο, φαινομενικά μεθυσμένος. Ο Ραπ στη συνέχεια ισχυρίστηκε, ότι ο Σπέισι τον άγγιξε ακατάλληλα, ισχυριζόμενος ότι τον έβαλε στο κρεβάτι και ανέβηκε από πάνω του.

Η υπόθεση απορρίφθηκε αργότερα από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αφού η κριτική επιτροπή διαπίστωσε, ότι ο Ραπ δεν απέδειξε επαρκώς τον ισχυρισμό του, ότι ο Σπέισι προέβει στις ανεπιθύμητες αυτές σεξουαλικές πράξεις.

Kevin Spacey: Αποσύρθηκε η αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση