Ο 17χρονος, Trevor Wilkinson από το Τέξας, που πήρε επ’ αόριστον αποβολή από το σχολείο του τον περασμένο Νοέμβριο, επειδή έβαφε τα νύχια του, κέρδισε τελικά τη μάχη με τον «ομοφοβικό» σχολικό κώδικα.

Trevor Wilkinson, Τέξας, σχολείο
Trevor Wilkinson

Η αποβολή του αφορούσε τη λεγόμενη παραβίαση του «ομοφοβικού και σεξιστικού» ενδυματολογικού κώδικα του σχολείου, που απαγόρευσε το βερνίκι νυχιών, μόνο για τα αγόρια, ενώ επιτρεπόταν για τα κορίτσια.

Ο Wilkinson ξεκίνησε μια αναφορά κατά του κώδικα, η οποία υπογράφηκε από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Ο ίδιος στη συνέχεια παρέδωσε τα αποτελέσματά της και τις ενστάσεις του στο σχολικό συμβούλιο.

Τονίζοντας τα «διπλά στάνταρντ» του σχολείου, ρώτησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου:

«Γιατί είστε ενάντια στον ενδυματολογικό κώδικα για ένα αγόρι, που νιώθει άνετα με την αρρενωπότητά του, και αψηφά τους κανόνες φύλου, που μας έχει επιβάλει η κοινωνία;»

«Γιατί είναι επιβλαβές για μένα να βάζω βερνίκι νυχιών; Εάν δεν είναι επιβλαβές για τα κορίτσια να το κάνουν, γιατί είναι επιβλαβές για τα αγόρια;» 

Σήμερα, μήνες αργότερα, ο Trevor Wilkinson, έπεισε επιτέλους το Συμβούλιο του Clyde School να εισαγάγει έναν ουδέτερο ως προς το φύλο ενδυματολογικό κώδικα.

Το απόγευμα της Δευτέρας (19 Απριλίου), λοιπόν, το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα για την εισαγωγή μιας γλώσσας ουδέτερης ως προς το φύλο στο εγχειρίδιο του σχολείου, ξεκινώντας από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σύμφωνα με το Abilene Reporter, ο νέος κωδικός δεν αναφέρεται πλέον καθόλου σε βερνίκια νυχιών ή μακιγιάζ, και όλοι οι άλλοι κανονισμοί θα ισχύουν για το σύνολο των μαθητριών/τών, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Αξίζει να τονίσουμε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ζήτησαν και από μαθήτριες και μαθητές του γυμνασίου να συμμετέχουν στη σύνταξη του νέου κώδικα.

Ο Trevor Wilkinson δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων KTXS:

«Είναι μεγάλη τιμή, που ανακοινώνω ότι ο ενδυματολογικός κώδικας του Clyde High School είναι επίσημα ουδέτερος, ως προς το φύλο, μια για πάντα. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη χαρά που νιώθω αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Είμαι τόσο ευλογημένος από την υποστήριξη, την αγάπη και τη βοήθεια που έχω λάβει μέσω αυτής της εμπειρίας.» 

Πρόσθεσε στο Facebook: «Ήταν υπέροχο να μπορείς να βοηθήσεις, να είσαι ένα μικρό κομμάτι μιας πολύ αναγκαίας αλλαγής.»

Πριν από μια εβδομάδα, ο Trevor Wilkinson μοιράστηκε φωτογραφίες από τον χορό αποφοίτησής του στο Instagram, φορούσε φυσικά παπιγιόν, τιράντες και είχε βάψει και τα νύχια του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη trev:) (@trevv_wilkinson)