Ο έφηβος που πήρε αποβολή για τα βαμμένα νύχια του δεν κάνει πίσω με 200.000 υπογραφές

10/12/2020
από

Σχεδόν 200.000 άτομα υπέγραψαν μια αναφορά που υποστηρίζει τον γκέι έφηβο Trevor Wilkinson, ο οποίος πήρε αποβολή από το σχολείο του στο Τέξας, επειδή είχε βαμμένα τα νύχια του.

Ο 17χρονος Trevor Wilkinson, που είναι μαθητής στο σχολείο Clyde στο Clyde του Τέξας, γύρισε από τις διακοπές των Ευχαριστιών και είχε βαμμένα τα νύχια του, ωστόσο, αυτό δεν άρεσε στη διοίκηση του σχολείου.

Παρόλο που τα κορίτσια στο σχολείο επιτρέπεται να βάφουν τα νύχια τους, αποτελούσε παραβίαση του ενδυματολογικού κώδικα, αν τα αγόρια πράξουν το ίδιο. Ο έφηβος τελικά πήρε αποβολή επ’ αόριστον από το σχολείο, όταν αρνήθηκε να υποχωρήσει.

Όμως, ξεκίνησε μία αναφορά στο Change.org προς υποστήριξη του Wilkinson, η οποία έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα περίπου 200.000 υπογραφές, ενώ ο έφηβος κλήθηκε ακόμη και να εμφανιστεί στο Good Morning America για να μιλήσει για το ζήτημα.

Αφού η ιστορία προσέλκυσε τηδιεθνή προσοχή και ένα παλιρροϊκό κύμα αλληλεγγύης, το σχολείο φαίνεται τώρα να προσπαθεί να το διορθώσει.

Δεν υπήρξε ουσιαστική μέση λύση

Ζητήθηκε, λοιπόν, από τον Trevor Wilkinson να επιστρέψει στο σχολείο του και να συμβιβαστεί βγάζοντας το βερνίκι των νυχιών του.

Η Clyde Independent School District κάλεσε μια «ειδική συνάντηση» που προγραμματίστηκε την Πέμπτη (10 Δεκεμβρίου) για να συζητήσει μια πιθανή αλλαγή στον ενδυματολογικό κώδικα, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο KTAB, ο Trevor Wilkinson είπε ότι είχε συζητήσεις με τον επιθεωρητή και τον διευθυντή, τον πίεσαν να συμφωνήσει για «συμβιβασμό» όπου θα αφαιρούσε το βερνίκι νυχιών, για να επιστρέψει στα μαθήματά του.

Είπε: «Ο επιθεωρητής και ο διευθυντής μου προσπάθησαν να βρουν με σεβασμό μία μέση λύση για να συναντηθούμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να τους συναντήσω σε αυτήν τη μέση, δεν μπορούσα να τους συναντήσω εκεί. Η μέση λύση που ήθελαν ήταν: Ξεβάφω εγώ τα νύχια μου και σε αντάλλαγμα, θα με αφήσουν να μιλήσω στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Αλλά, δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, επειδή έχω πάει ήδη σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και μίλησα για πολλά από αυτά τα πράγματα και δεν συνέβη τίποτα, γι ‘αυτό αποφάσισα να μην δεχτώ τη μέση λύση και να υποστηρίξω πραγματικά αυτό το θέμα.” 

Παρά την έλλειψη συμφωνίας, ο έφηβος είπε ότι το σχολείο έχει πλέον άρει την αποβολή του – αν και θα συνεχίσει να πιέζει για να αλλάξει επίσημα η πολιτική.

Ο έφηβος δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το σχολείο θα σταματήσει την πολιτική των ‘double standard’ που κάνει διακρίσεις.

Ο Trevor Wilkinson πρόσθεσε:

“Δεν αφορά μόνο τον ενδυματολογικό κώδικα. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Πρόκειται για διακρίσεις, για σεξισμό, για ομοφοβία και για ρατσισμό και πώς δεν είναι εντάξει.”

Σε μια ανάρτηση, πρόσθεσε:

«Σας ευχαριστώ όλες/ους για την υποστήριξή σας. Δεν μπορώ να το εκφράσω αρκετά και δε θα μπορούσα να φτάσω τόσο μακριά χωρίς εσάς! Ξέρω ότι πολλές/οί/@ από εσάς έχετε καλέσει και έχετε στείλε email στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου – πλημμυρίζοντας τα φωνητικά μηνύματα και τα εισερχόμενά τους.

«Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε δίπλα μου για να δημιουργήσετε αλλαγές, ώστε μαθητές σαν κι εμένα να μπορούν να εκφραστούν με αυθεντικούς τρόπους στο σχολείο και να επικεντρωθούν στις σπουδές τους.

«Για τον τερματισμό των κανόνων φύλου, που μας έχει καταπιέσει η κοινωνία. Συνεχίστε να καλείτε και να στέλνετε email, αλλά για όσες/ους/@ από εσάς θέλετε να αμφισβητήσετε έντονα τα στερεότυπα φύλου, μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μου, βάφοντας τα νύχια σας και κουνώντας τα σε όλο το Τέξας. Και πάλι, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και οι φωνές μας θα ακουστούν.» 

Η σχολική επιτροπή είπε προηγουμένως:

«Οι ερωτήσεις ή οι ανησυχίες σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα εξετάζονται ξεχωριστά και η περιφέρεια δεν μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένο μαθητή. Η περιφέρεια εκτιμά τα σχόλια σχετικά με αυτό το ζήτημα, που ελήφθησαν από μέλη της κοινότητας, και θα τα λάβει υπόψη, όταν διεξάγει την ετήσια αναθεώρησή του αργότερα αυτό το σχολικό έτος.” 

Για να υπογράψεις την αναφορά του, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 200.000 υπογραφές, κάνε κλικ εδώ.

https://avmag.gr/133920/efivos-pire-apovoli-epeidi-eiche-vammena-nychia-mazeyei-ypografes/




Δες και αυτό!