Η Κάτια Δανδουλάκη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και τον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα. Μεταξύ άλλων, η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo και τις πληγές που ενδεχομένως αφήσει την επόμενη ημέρα στον χώρο του θεάτρου.

Η ίδια σημείωσε πως «βγήκαν στο φως πράγματα τα οποία γίνονταν πάντα και δεν τα ξέραμε ή τα κρύβαμε. Ήταν μια συγκυρία για να μπορέσουμε να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει το δεν δικαιούμαι να καταπατώ την ελευθερία του άλλου, το δεν δικαιούμαι να καταπιέζω άνθρωπο. Είτε άνδρας προς άνδρα, είτε άνδρας σε γυναίκα, είτε γυναίκα σε άνδρα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταπιέζει κανέναν. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να ξεσπάσει, όταν κλειστήκαμε μέσα και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πράγματα. Έτσι προέκυψε η ανάγκη “τώρα θα μιλήσω για όλα”, άσχετα αν θόλωσε το θέμα κάποια στιγμή γιατί έβγαινε ο καθένας και έλεγε τη δική του μικρή ιστορία. Ευτυχώς υπάρχει μια εγρήγορση στον κόσμο και θα υπάρχει για κάποια χρόνια – ελπίζω για πολλά. Εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να αναζητάμε τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Και να έχουμε το κουράγιο να λέμε την αλήθεια για όσους μας ακούσουν».

«Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσους δεν τολμούν να μιλήσουν. Προσωπικά τους σέβομαι πάρα πολύ διότι υπάρχει φόβος και υπάρχει ντροπή μέσα στον φόβο. Απλώς αυτοί που δεν φοβούνται, πρέπει να τους δώσουμε το χέρι».