Καρκινοπαθής κάνει drag για να βοηθήσει άλλα άτομα με την ίδια ασθένεια

10/09/2021
από
Cancer is a Drag, Alan Bugg, καρκινοπαθής, καρκίνος, drag

Η φιλανθρωπική οργάνωση του Alan Bugg «Cancer Is A Drag» στηρίζει οικονομικά όσα άτομα ζουν με καρκίνο.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο τέταρτου σταδίου το 2010. Ήταν λέμφωμα μη-Hodgkin, το οποίο είναι καρκίνος του αίματος», λέει ο Alan Bugg στο τεύχος Οκτωβρίου του Attitude.

«Ήταν μια αποκαρδιωτική είδηση. Ήμουν εκεί με τον σύντροφό μου, με τον οποίο είμαστε μαζί εδώ και 21 χρόνια, και κλάψαμε και οι δύο. Αλλά έτσι είναι. Ως ομοφυλόφιλος, αναρωτήθηκα αν ο καρκίνος προκλήθηκε ή όχι από τον τρόπο ζωής μου. Όλο το clubbing και τα πάρτι και τη διασκέδαση που είχα, χωρίς να φροντίζω τον εαυτό μου σωστά. Αλλά οι γιατροί με διαβεβαίωναν όλη την ώρα ότι δεν έχει καμία σχέση αυτό με το ποιος είμαι. Αυτό είναι απλώς κάτι που έχω.»

Κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο, ο Alan αποφάσισε ότι πρέπει να υποστηρίξει την «Macmillan Cancer Support» που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την ψυχική του υγεία και να τα καταφέρει με οικονομικά του ζητήματα.

To Cancer is a Drag

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο των drag queen φίλων του, ξεκίνησε το «Cancer is a Drag» ως οργανισμό συγκέντρωσης χρημάτων το 2012, αλλά μέχρι το 2015 έγινε μια πλήρως οργανωμένη φιλανθρωπική οργάνωση από την Charity Commission.

Η φιλανθρωπική οργάνωση έχει πάνω από 20 πρεσβευτές drag, συμπεριλαμβανομένης της Baga Chipz του Drag Race UK.

Και τώρα, αφού παρακολούθησε το σεμινάριο του Michael Twaits “The Art of Drag”, ο Alan συμμετέχει στη διασκέδαση ως Avaline A’Love, η drag persona του που τιμήθηκε από την Ava, ενός μικρού κοριτσιού που ήταν το πρώτο πρόσωπο με καρκίνο που το «Cancer is a Drag» υποστήριξε οικονομικά, ώστε αυτή και η οικογένειά της θα μπορέσουν να πάνε στη Disneyland.

O Alan Bugg στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας μεταμόσχευσης βλαστoκυττάρων

Στην πρώτη του παράσταση ως Avaline A’Love, ανέβηκε στη σκηνή με νοσοκομειακό φόρεμα και παντόφλες, έκανε lip-sync και μίλησε στο κοινό για το ταξίδι του στον καρκίνο.

Ο Alan δε θα ξεχάσει ποτέ την υποστήριξη που έλαβε από το Macmillan. Κάθε Σεπτέμβριο οι άνθρωποι φιλοξενούν το Coffee Mornings για να συγκεντρώσουν κεφάλαια για το Macmillan.

Ο Alan που είναι κάτι σαν απρόθυμος, θα φιλοξενήσει αντίθετα ένα «Coffee Cocktail Evening» σε βοήθεια του Macmillan στις 6 Οκτωβρίου στο «The Two Brewers Backroom Show Bar» με καλεσμένα πρόσωπα τα Danny Beard και Son of a Tutu.

«Και θα βγω κι εγώ ως Avaline A’Love, για να πω την ιστορία του ταξιδιού μου», μας λέει ο Alan.

«Εάν εσείς ή οποιοδήποτε άτομο γνωρίζετε περνά καρκίνο, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τη «Macmillan Cancer Support», να προσεγγίσετε την «Cancer is a Drag», να επικοινωνήσετε με φιλικά σας πρόσωπα και με την οικογένειά σας, γιατί δε χρειάζεται να το κάνετε μόνες/οι/α σας, και το να το κάνετε μόνες/οι/α σας αυτό είναι αδύνατο.» 

 
Δες και αυτό!