Καμπάνια: “Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα” | Τέσσερις Ιστορίες

17/09/2021
από
«Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα»
«Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα»

Η G-All, Gender Alliance Initiative – Η Συμμαχία των Φύλων, το Heinrich Böll Stiftung Greece, και η Life after Death Theatre Company συνεργάζονται ξανά, και δημιουργούν την καμπάνια με τίτλο: «Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα».

Με μια σειρά από δραματοποιημένες ιστορίες συνοδεύουν και εμπνέονται από τον Οδηγό υλοποίησης εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών δράσεων «Η Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.»

Οι τέσσερις ιστορίες της καμπάνιας με τους χαρακτηριστικούς τίτλους:

«Στερεότυπα από κούνια», «Πες μου το φύλο σου να σου πω τι θα γίνεις», «Η τέλεια γυναίκα» και «Ε δεν τη σκότωσε κιόλας», επιδιώκουν την κριτική αποτύπωση του έμφυλου κόσμου μας, την καταπολέμηση των στερεοτύπων και την προαγωγή της έμφυλης δημοκρατίας.

Με τη συγκεκριμένη σειρά βίντεο δραματοποιημένων ιστοριών, επιχειρείται η ανάδειξη του σεξισμού της καθημερινότητας, ενός φαινομένου διάχυτου σε κάθε τομέα της ζωής μας, μια σε -σε πολλές περιπτώσεις- ασυνείδητη αναπαραγωγή έμφυλων στερεοτύπων. Με την καλλιτεχνική φροντίδα και συνεργασία της θεατρικής ομάδας Life After Death, αναδεικνύονται στερεοτυπικές εκδηλώσεις και έμφυλα τοξικά φαινόμενα με τα οποία όλ@ έχουμε έρθει αντιμέτωπ@ σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Παράλληλα τα φαινόμενα αυτά αναδομούνται στην κατεύθυνση της έμφυλης ισότητας, δικαιοσύνης και συμπερίληψης.

Δείτε τα:

Στο κανάλι της G-All στο YouTube μπορείτε να βρείτε όλο το σχετικό υλικό.

https://avmag.gr/133485/se-ayti-ti-symmachia-ton-fylon-i-emfyli-isotita-einai-to-zitoymeno/
Δες και αυτό!