Ηνωμένο Βασίλειο: Το «Trans Secret Santa» προσφέρει αγάπη σε όλα τα νέα τρανς άτομα

08/12/2023
από
Η βρετανική ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση Think2Speak έχει ξεκινήσει μια συγκινητική καμπάνια Secret Santa, με σκοπό να δώσει χαρά σε όλα τα νέα τρανς άτομα της χώρας.

Η καμπάνια (Trans Secret Santa UK) δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον τρανς ακτιβιστή Jude Guaitamacchi, τον τρανς καλλιτέχνη Mister Samo και τον προστάτη τους Octavian Starr για να υπενθυμίσει στα νέα τρανς άτομα ότι είναι αγαπητά αυτές και όλες τις γιορτές.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την τρανς κοινότητα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο -ιδιαίτερα για τα άτομα που προέρχονται από μη λευκές κοινότητες- με απίστευτα τρανσφοβική κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης, επιθέσεις από την κυβέρνηση και μια ανησυχητική αύξηση της κακοποίησης.

Το 78% των τρανς νέων βιώνει εκφοβισμό στο σχολείο, ενώ μόλις το 6% αισθάνεται ότι έχει υποστηρικτικό δίκτυο, σύμφωνα με την Think2Speak.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αλληλεγγύη και υποστήριξη, η Think2Speak συσπειρώνει τις κοινότητες για να δείξουν σε αυτά τα άτομα ότι αξίζουν και ότι αποτελούν μέλος μιας παγκόσμιας οικογένειας.

Μέσω αυτής της εορταστικής εκστρατείας, η Think2Speak και ο Jude Guaitamacchi στοχεύουν να προσφέρουν στους τρανς νέους ελπίδες και να τους υπενθυμίσουν ότι θα έχουν πάντα μια οικογένεια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που νοιάζονται γι’ αυτούς.

Το Trans Secret Santa UK συγκεντρώνει χρήματα για τη χρηματοδότηση δώρων που θα σταλούν μαζί με χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχεδιασμένες από τον Mister Samo, σε νέα τρανς άτομα.

Όσα περισσότερα χρήματα συγκεντρωθούν, τόσο περισσότερα δέματα μπορεί να παραδώσει η οργάνωση. Οι δωρεές μπορούν να γίνουν μέσω του Crowdfunder της Think2Speak.

Η πρωτοβουλία Trans Secret Santa, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, προσκαλεί ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα να γίνουν Άγιοι Βασίληδες και να σκορπίσουν την ελπίδα συμμετέχοντας σε αυτή τη γιορτή της συμπερίληψης.

Συμμετέχοντας σε αυτή την κίνηση, το κάθε άτομο μπορεί να συμβάλει στη διάδοση της χαράς και της αγάπης σε νεαρά τρανς άτομα που μπορεί να αισθάνονται απομονωμένα ή περιθωριοποιημένα.

Το Think2Speak απευθύνει έκκληση σε όλα τα άτομα, τους οργανισμούς και τις κοινότητες που πιστεύουν στη σημασία της υποστήριξης, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεισφέρουν στον σκοπό αυτό και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός δικτύου ακλόνητης αλληλεγγύης που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα.

Όλα τα αιτήματα Trans Secret Santa πρέπει να υποβληθούν πριν από τις 17 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά εδώ
Δες και αυτό!