Καμπάνια υποστήριξης για την αποτέφρωση της Άννας

07/08/2023
από
H Άννα Ιβάνκοβα, τρανς προσφύγισσα από την Κούβα και ενεργό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Αθήνας, βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.

Βρείτε την καμπάνια εδώ:

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία, η Άννα είχε δεχθεί επανειλημμένα μαχαιριές με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε από αιμορραγικό σοκ. Παρόλο που η αστυνομία αναφέρθηκε στην Άννα ως «άτομο» στην ανακοίνωσή της, ένα ελληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο έκανε λόγο για «βάναυση δολοφονία Κουβανού άνδρα», λάθος που αντέγραψαν άλλα μέσα διαδίδοντας ανακρίβειες σχετικά με την ταυτότητά της και κάνοντας misgendering. Το λάθος αυτό ανασκευάστηκε στη συνέχεια. Ο δολοφόνος της έχει προφυλακιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Η οικογένειά της και οι στενότεροι φίλοι της προτιμούν η Άννα να αποτεφρωθεί και η τέφρα της να μεταφερθεί στη γενέτειρά της, την Αβάνα της Κούβας. Το Red Umbrella Athens – Κέντρο Ενδυνάμωσης των Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ υποστηρίζει νομικά τον ηλικιωμένο καρκινοπαθή πατέρα της Άννας στο αίτημα αυτό. Μαζεύουμε χρήματα για την αποτέφρωση και την αποστολή της τέφρας στην Κούβα.

Κάθε βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.
Δες και αυτό!