Κ. Παπαϊωάννου: “Το σύμφωνο συμβίωσης απαντά στην πραγματικότητα”

13/11/2015

Για το σύμφωνο συμβίωσης μίλησε ο ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Παπαϊωάννου σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε “ότι ήταν καιρός πια για την ελληνική πολιτεία να προσαρμοστεί στην κοινωνική πραγματικότητα και να αναγνωρίσει έτσι τις ΛΟΑΤΚΙ σχέσεις, κάνοντας το πρώτο βήμα για την ορατότητα τους…”

“Μέσω του σύμφωνου συμβίωσης, λύνονται κάποια πρακτικά προβλήματα των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών και παράλληλα ανοίγει η συζήτηση με ποιον ορατό πλέον τρόπο για επόμενα βήματα τα οποία οφείλει να προβεί η πολιτεία, όπως είναι η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου και ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Παράλληλα, τόνισε “πως το επόμενο νομοθέτημα που θα προβεί το υπουργείο, σε σχέση με την ΛΟΑΚΤΙ κοινότητα, είναι η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, η οποία κρίνεται κάτι περισσότερο από απαραίτητη, αφού λύνει πρακτικά προβλήματα των τρανς συνανθρώπων μας, τα οποία δεν είναι άλλα από την ορατότητα τους…”

Τέλος εξήγησε ότι, “από το 2008 ήταν ώριμες οι συνθήκες ώστε να μην υπάρχει καμιά εξαίρεση, ή αποκλεισμός με βάση το φύλο για το σύμφωνο συμβίωσης. Παρά τις όποιες μεμονωμένες αντιδράσεις η ελληνική κοινωνία έχει καθυστερήσει στο θέμα αυτό”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!