Η Jennifer Aniston μιλώντας πρόσφατα, για τη νέα της ταινία του Netflix, “Murder Mystery 2”, με συμπρωταγωνιστή τον Adam Sandler, σχολίασε τα «προσβλητικά» επεισόδια στα “Φιλαράκια”. 

«Η κωμωδία έχει εξελιχθεί, οι ταινίες έχουν εξελιχθεί», είπε η Aniston στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Παρίσι, σύμφωνα με το Yahoo.

«Τώρα είναι λίγο δύσκολο, γιατί πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική, κάτι που το κάνει πολύ δύσκολο για τις/τους κωμικούς, γιατί η ομορφιά της κωμωδίας είναι ότι κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, κοροϊδεύουμε τη ζωή», είπε η Aniston.

Έθιξε, επίσης, το κατά πόσο έχει αλλάξει η κουλτούρα, από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα “Φιλαράκια” το 1994.

«Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, παιδιά, που τώρα επιστρέφουν στα επεισόδια του “Friends” και τα βρίσκουν προσβλητικά», είπε η Aniston. «Υπήρχαν πράγματα που δεν ήταν ποτέ σκόπιμα και άλλα που… εντάξει, θα έπρεπε να τα είχαμε σκεφτεί καλύτερα — αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε η ευαισθησία, όπως υπάρχει σήμερα».

Η έλλειψη διαφορετικότητας της σειράς έχει γίνει εδώ και καιρό θέμα. Η συνδημιουργός της σειράς Marta Kauffman εξέφρασε μεταμέλεια γι’ αυτό πέρυσι.

«Η παραδοχή και η αποδοχή της ενοχής δεν είναι εύκολη», είπε η Kauffman στους Los Angeles Times. “Είναι οδυνηρό να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ντρέπομαι που δεν ήξερα καλύτερα πριν από 25 χρόνια.” 

Η Kathleen Turner μιλά για τον ρόλο της ως τρανς μητέρα του Chandler