Ιστορική στιγμή στην Ινδία: Δύο τρανς γυναίκες κερδίζουν στις εκλογές

01/01/2021
από
τρανς γυναίκες, εκλογές, Ινδία

Δύο τρανς γυναίκες κέρδισαν στις τοπικές εκλογές στα χωριά τους στην Ινδία σε μια απίστευτη ιστορική στιγμή. Και οι δύο γυναίκες εξελέγησαν στο gram panchayat -μια μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης που λειτουργεί σε χωριά της Ινδίας- την Τετάρτη (30 Δεκεμβρίου).

Η Devika Akka εξελέγη στο Τμήμα Επτά στην περιχοή Saligrama, ενώ μια γυναίκα γνωστή ως Sudha κέρδισε τις εκλογές στην περιοχή Kallahalli.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη νίκη της, η 46χρονη Devika, δήλωσε ότι προτεραιότητά της θα είναι η φροντίδα των ανθρώπων:

«Όταν επισκέφτηκα τα σπίτια των ανθρώπων ζητώντας ψήφους, μου είπαν ευγενικά λόγια. Τώρα, που έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε μένα, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.» 

«Οι άνθρωποι με ευλόγησαν. Θα δουλέψω γι’ αυτούς.» 

Devika Akka
Devika Akka

Η γυναίκα ζει στην περιοχή εδώ και 35 χρόνια και όπως δήλωσε στο The News Minute, αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές, αφού τα φιλικά της πρόσωπα την ενθάρρυναν.

«Θα ακούσω τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής μου και θα επισημάνω ό, τι ζητούν. Θα είμαι διαθέσιμη στους κατοίκους μου, ακόμη και για τις μικρότερες ανάγκες τους.» 

Ο SJ Gunapal Jain, πρώην μέλος του gram panchayat στο χωριό, δήλωσε ότι η Devika ήταν το πρώτο τρανς άτομο, που εξελέγη στην τοπική αυτοδιοίκηση στο χωριό.

«Οι ντόπιοι την ψήφισαν, ειδικά οι κάτοικοι της αποικίας», δήλωσε για την Devika σύμφωνα με τους Times της Ινδίας.

«Τη βοήθησαν να πετύχει αυτό το κατόρθωμα. Δεν ταυτίστηκε με καμία ομάδα, ή πολιτικό κόμμα.» 

Εν τω μεταξύ, η Sudha εξελέγη στο Panchayat στην περιοχή, Kalahalli, με 622 ψήφους στις πρώτες εκλογές gram panchayat στο χωριό εδώ και 26 χρόνια.
Δες και αυτό!