Την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, μια τρανς γυναίκα φέρεται να έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης στο Cork της Ιρλανδίας. Η φερόμενη επίθεση έλαβε χώρα στην Skehard Road στο Blackrock περίπου στις 1:30 μ.μ. και φέρεται να είχε κίνητρο που σχετίζεται με μίσος.

Η επιζήσασα, που είναι περίπου 40 ετών, λέγεται ότι περπατούσε στην περιοχή, όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε δίπλα της. Τουλάχιστον δύο άνδρες βγήκαν από το όχημα και την πλησίασαν, ένας εκ των οποίων κρατούσε όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξυλοκοπήθηκε από τους ένοπλους δράστες, όπου επέζησε με αρκετά τραύματα στο κεφάλι και με κάταγμα στο χέρι. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο πριν φτάσει η αστυνομία και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Gender Rebels Cork σχολίασε το θέμα, λέγοντας ότι η ομάδα είναι «βαθιά ανήσυχη» για την επίθεση και την αυξανόμενη βία κατά των τρανς ατόμων.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή ήταν μια απρόκλητη επίθεση σε ένα μέλος της κοινότητάς μας, η οποία είναι μια τρανς γυναίκα, και ότι η επίθεση ήταν πολύ πιθανό να τροφοδοτήθηκε από τρανσφοβία. Το μέρος εδώ της είναι άγνωστο για να μπορέσει να διασφαλίσει την ασφάλειά της», ανέφερε η οργάνωση.

Η Gardaí (αστυνομία της Ιρλανδίας) ερευνά την επίθεση. Όπως γίνεται αντιληπτό, καθοριστικό ρόλο στην έρευνα θα παίξουν πλάνα κλειστού κυκλώματος από επιχειρήσεις της περιοχής.

Η βίαιη συνάντηση ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου ένας γκέι influencer, ο David Babington, έπεσε θύμα παρόμοιας επίθεσης στο Cork. Γνωστός στο διαδίκτυο ως Material Boy, όπως περιγράφεται σε πολλές ιστορίες στο Instagram, ο Babington, είπε ότι όταν περνούσε από μια παμπ, ένας άνδρας γύρω στα 40 άρχισε να του φωνάζει ομοφοβικές βρισιές πριν του επιτεθεί.