Ινδία: Μόλις εγκαινιάστηκαν δύο κλινικές για τρανς και non-binary άτομα

10/08/2021
από
Ινδία
Ινδία

Στην Ινδία άνοιξαν δύο κλινικές υγειονομικής περίθαλψης που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τα τρανς και non-binary άτομα στην υγεία, την ευημερία και την κατάσταση του ιού του HIV.

Οι κλινικές, βρίσκονται στη νότια πόλη Hyderabad, θα καλωσορίσουν όλα τα μέλη της τρανς και non-binary κοινότητας, και θα στελεχωθούν από τρανς και non-binary ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και συμβουλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με τους Hindustan Times.

Οι κλινικές είναι οι πρώτες στο είδος τους στην Ινδία και αποτελούν μέρος της δέσμευσης της κυβέρνησης να δημιουργήσει τρανς κλινικές σε όλη τη χώρα, ως μέρος του νόμου για τα τρανς άτομα 2019.

Οι νέες τρανς κλινικές της Ινδίας έχουν αποστολή να «προλάβουν τον HIV»

Οι δύο νέες κλινικές στο Hyderabad, πρωτεύουσα της νότιας πολιτείας Telangana, έχουν αποστολή να «αποτρέψουν τον ιό του HIV» μεταξύ των ατόμων της τρανς κοινότητας, η οποία παρουσιάζει υψηλότερο επιπολασμό ατόμων που ζουν με τον ιό του HIV από τον γενικό πληθυσμό στην Ινδία.

«Ο επιπολασμός του HIV μεταξύ των τρανς ατόμων εδώ είναι 6,47% σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο 3,13%», δήλωσε στην Telangana Today η Rachana Mudraboyina, τρανς ακτιβίστρια προσθέτοντας:

«Η Ινδία είναι εταίρος στον Οργανισμό Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), που μοιράζεται τους στόχους για τα αποτελέσματα υγείας και συνεργάζεται με τον Εθνικό Οργανισμό Ελέγχου του AIDS (NACO) για την εξάλειψη του AIDS έως το 2030. Η κλινική προσπαθεί, επίσης, να βελτιώσει την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της κοινότητας και να φροντίσει για τη γενική ευημερία.»
Δες και αυτό!