Ινδία: Έρευνα δείχνει ότι το μισό του πληθυσμού υποστηρίζει την ισότητα στον γάμο

21/06/2023
από
Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πάνω από το μισό του πληθυσμού της Ινδίας υποστηρίζει την ισότητα στον γάμο, καθώς η συζήτηση για τη νομιμοποίηση των συμφώνων συμβίωσης στη χώρα συνεχίζεται.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Pew Research Center, το οποίο πραγματοποίησε έρευνα σε 24 χώρες, διαπίστωσε ότι το 53% των ερωτηθέντων στην Ινδία είτε ότι «τάσσεται κάπως υπέρ» είτε «πολύ υπέρ» της ισότητας στον γάμο.

Υπήρχε ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη μεταξύ του πλήθους που «υποστηρίζει πολύ» (28%) σε σύγκριση με την ομάδα που «υποστηρίζει κάπως» (25%).

Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Ινδία δεν είναι επί του παρόντος νόμιμος και τα κουήρ ζευγάρια στη χώρα έχουν ορισμένα δικαιώματα μόνο εάν συγκατοικούν ως ζευγάρι.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο εξετάζει στοιχεία και αποφασίζει αν θα νομιμοποιήσει ή όχι την ισότητα στον γάμο, επιλέξει να δώσει στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ινδία ίσα δικαιώματα.

Το 2018, η χώρα αποποινικοποίησε το κουήρ σεξ, ανατρέποντας μια νομοθεσία που αποτελούσε κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατίας στο ασιατικό έθνος.

Πολλοί ακτιβιστές βλέπουν την ισότητα στο γάμο ως το επόμενο βήμα που θα στηριχθεί στην αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας και θα καταστήσει την Ινδία μόλις τη δεύτερη χώρα στην Ασία που θα δώσει νομική αναγνώριση στις ενώσεις μεταξύ κουήρ ατόμων.

Σε άλλες περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, το Pew Research Center διεξήγαγε επίσης έρευνα σε άτομα στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ινδονησία.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η υποστήριξη της ισότητας του γάμου είναι υψηλότερη στην Αυστραλία, όπου οι ενώσεις είναι νόμιμες από το 2017, σε ποσοστό 75%.

Εντός των ποσοστών της Αυστραλίας, η πλειοψηφία όσων εκφράζουν την υποστήριξή τους στα ίσα δικαιώματα του γάμου το κάνουν «έντονα» (57%).

Η συνολική υποστήριξη στην Ιαπωνία ήταν ελαφρώς χαμηλότερη στο 74%, με περισσότερους ανθρώπους (57%) να εμπίπτουν στην κατηγορία «μάλλον υπέρ».

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές στην Ιαπωνία έχουν εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση για την αύξηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καθώς και για τη θέσπιση εθνικών νόμων που θα επιτρέπουν τον γάμο και την υιοθεσία στα κουήρ ζευγάρια.

Η χαμηλότερη υποστήριξη στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα στην περιοχή ήταν στην Ινδονησία.

Περίπου εννέα στους δέκα Ινδονήσιους αντιτίθενται στο να επιτραπεί στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες να παντρευτούν, όπως αναφέρεται στην έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό, το 88% δηλώνει ότι «αντιτίθεται σθεναρά» στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και μόλις το 5% εξέφρασε την υποστήριξή του.

Αλλού, οι άνθρωποι στη Σουηδία εξέφρασαν την υψηλότερη υποστήριξη για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από όλα τα 24 έθνη που συμμετείχαν στην έρευνα.

Ένα τεράστιο 92% των Σουηδών υποστηρίζει την ένωση των ομοφυλοφίλων, η οποία είναι νόμιμη από το 2009, με ένα τεράστιο 74% να δηλώνει ότι «τάσσεται σθεναρά υπέρ».

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, η Νιγηρία είχε το υψηλότερο ποσοστό εναντίωσης στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Το 97% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι κατά της νομιμοποίησης των ισότιμων ενώσεων, με το εντυπωσιακό 92% να δηλώνει ότι «αντιτίθεται σθεναρά» σε τέτοιους γάμους.

Μόνο το 2% των Νιγηριανών τάχθηκε υπέρ της ισότητας στον γάμο.

Πληροφορίες από PinkNews. 
Δες και αυτό!