Εικαστική Πλατφόρμα “The ArtLoft”: «Τέχνη και Πολιτική»

02/05/2015

A&P web teliko 2Την  Παρασκευή 24 Απριλίου στο  “The Loft” παρουσιάζεται  μια ακόμη έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο «Τέχνη και Πολιτική». 10+1 Εικαστικοί καλλιτέχνες και Δάσκαλοι από τους σημαντικότερους της χώρας σχολιάζουν αιχμηρά, ειρωνεύονται και προκαλούν την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, επιδιώκοντας να προξενήσουν κοινωνικές αντιδράσεις. Η έκθεση είναι διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ της επιμέλειας επιλήφθηκε η Ρεγγίνα Αργυράκη  με συνεπιμελήτριες την Τζίνη Γεννηματά και την Άννα Ντινοπούλου.

Συμμετέχουν : Άγγελος Αντωνόπουλος, Τάκης Ζερδεβάς, Δημήτρης Ζουρούδης, Γιάννης Κονταράτος, Κυριάκος Μορταράκος, Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Ξενής Σαχίνης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Μάκης Φάρος, Γιάννης Φωκάς και ο Γιώργος Χαρβαλιάς.

Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που συντονίζεται από την εικαστικό Κέλλυ Αθανασιάδου, περιλαμβάνει μια σειρά εικαστικών εκθέσεων που παρουσιάζονται στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις που επιμελούνται έμπειροι και διακεκριμένοι επιμελητές.                                          

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή , 8 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. θα διεξαχθεί στρογγυλό τραπέζι με ελεύθερη είσοδο και ομιλητές τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη , τον  Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ και βουλευτή επικρατείας του Σύριζα Κωνσταντίνο Τσουκαλά,  τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ευρωβουλευτή Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και τον  Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ Παύλο Χριστοδουλίδη. Συντονιστής της συζήτησης ο Ιστορικός Τέχνης και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιάννης Κολοκοτρώνης. Ενω τη Παρασκευή, 15 Μαΐου και ώρα 9.00 μ.μ. ο μαέστρος και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης θα παρουσιάσει μέσα στον χώρο το έργο του Frames και σε παγκόσμια πρώτη το Τραγούδι για μια Πατρίδα, σε στίχους του ποιητή Ιάσωνα Λειδινού.

Εγκαίνια: 24 Απριλίου 2015 στις 20:30

Διάρκεια Έκθεσης:  24 Απριλίου 2015 – 22 Μαΐου 2015

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 12:00 – 23:00 // Καπνικαρέας 3, είσοδος από Collage
Δες και αυτό!