Εικαστική Πλατφόρμα “The ArtLoft”: «Συνομιλίες»

16/01/2015

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ loftΤην Παρασκευή 16 Ιανουαρίου το “The Loft” παρουσιάζει την τρίτη κατά σειρά έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο «Συνομιλίες». Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα αποφοίτων και τελειοφοίτων του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, Ξενοφών Μπίτσικας -Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Χαρίσης και Μάνος Κατσάρης- Επίκουροι Καθηγητές:

«Συνομιλώ, συνδιαλέγομαι, συσκέπτομαι, συνδιασκέπτομαι, διαπραγματεύομαι, αναιρώ και επανα-πραγματεύομαι στερεότυπα και νέες θέσεις, και δοξασίες και απόψεις περί τέχνης και εικαστικού αντικειμένου. Δύο γενιές καλλιτεχνών, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνομιλούν μέσα από το εικαστικό τους έργο και τις κοινές προσλαμβάνουσες στη διαμόρφωση της εικαστικής τους σκέψης. Οι μεν έχουν ξεκινήσει να χαράζουν την εικαστική τους πορεία με αξιοσημείωτη σαφήνεια, καθαρότητα λόγου και προσωπικής έκφρασης, οι δε την ξεκινούν με την ίδια  αφετηρία, το ίδιο πάθος, και τη  σηματοδότηση του προσωπικού τους ύφους.  Ο βιομηχανικός χώρος του LOFT αποτελεί πεδίο ανάδειξης της εικαστικής δημιουργίας και αφορμή κριτικής για το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο της εικαστικής πράξης, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή μέσα από την εκπαίδευση.  Οι νέοι εικαστικοί αναδεικνύουν μέσα από το έργο τους την  ουσιαστική και βαθιά, πολυεπίπεδη παιδεία χωρίς εργαλειακές λογικές και μηχανικές συνταγές. Ζωγραφική, εγκαταστάσεις, κατασκευές και βίντεο, συνυπάρχουν και συνομιλούν, και κάτω από τις πολυδιάστατες εικαστικές μορφές έκφρασης διαφαίνεται ακόμη ένας τύπος συνομιλίας, … με εκείνους που τους δίδαξαν και καθόρισαν, σχετικά, τους τρόπους να βλέπουν τα πράγματα.

giannena 3Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει εννέα εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Σε συνεργασία με καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας παρουσιάζονται  τα εργαστήρια τους και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30

Διάρκεια Έκθεσης: 16 Ιανουαρίου 2015   – 4 Φεβρουαρίου 2015

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 12:00 – 00:00 // Καπνικαρέας 3 Αθήνα // Είσοδος Ελεύθερη
Δες και αυτό!