Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: “Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει”

14/05/2016
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην ανάγκη να υπάρχει σεβασμός και στις διαφορετικές απόψεις «είτε λένε να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε», στάθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τα Ιωάννινα.

Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση μεταξύ ιεραρχών και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στην εκπαίδευση.

«Πολύ έχει κουραστεί ο κ. Φίλης και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη. Έχει μια θεωρία ο κ. Φίλης, αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο μακαριότατoς σε δηλώσεις του στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1 και πρόσθεσε πως «εκείνο που κούρασε τον κόσμο και κουράζει σήμερα όλους μας, είναι τα λόγια».

Ερωτηθείς αν αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό τζιχαντιστές που απέδωσε ο υπουργός σε ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας, είπε ότι ο κ. Φίλης, «σε αυτά μερικές φορές έχει επιτυχία» και διευκρίνισε πως «δεν είναι τζιχαντιστές, αλλά να μην μιμούθεμα τους τζιχαντιστές».

«Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο για τις απόψεις του», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, είπε πως «είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε» και πρόσθεσε ότι «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Δες και αυτό!