ΚΚΕ σκέφτεται να ψηφίσει ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

24/01/2024
από
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών, ο μητροπολίτης Λαρίσης-Τυρνάβου Ιερώνυμος είπε αστειευόμενος ότι στις ευρωεκλογές σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ, δείχνοντας έτσι έμμεσα τη συμφωνία του με τις ομοφοβικές δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Εκκλησία θα «τιμωρήσει» τους βουλευτές που ψηφίσουν το νομοσχέδιο, αλλά και το πώς θα σταθεί απέναντι στον πρωθυπουργό, ο μητροπολίτης είπε:

«Νομίζω ότι κάποιος δεν γίνεται πρωθυπουργός για να επιβάλλει τις προσωπικές του απόψεις. Έτσι ο πρωθυπουργός ιδίως έχει την ευθύνη της υλοποίησης μιας πολιτικής, Έχει την ευθύνη του να εκπροσωπεί έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα. Γι’ αυτό και τόνιζαν οι παλιοί πρωθυπουργοί ότι είναι πρωθυπουργοί όλων των Ελλήνων».

Ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου δήλωσε: «Θα εξομολογηθώ. Έχω έναν πειρασμό τον τελευταίο καιρό και κάνω πολύ προσευχή επί προσβολή πονηρών λογισμών και δεν μου φεύγει ο λογισμός. Μου λέει Βρε, μήπως στις ευρωεκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τότε. Μόνο μην το μάθει ο πατέρας μου και με πετάξει έξω από το σπίτι. Όπως είναι τα πράγματα, γιατί να μη γελάσουμε και λίγο;».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας». Πλεόν, είναι βέβαιο το που βρίσκουν συμφωνία τέτοιες ομοφοβικές απόψεις.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του ο μητροπολίτης επιτέθηκε και στον Αλέξη Πατέλη δηλώνοντας ότι:«Υπάρχει ένα πανίσχυρο λόμπι το οποίο πιέζει  και έχει την ευθύνη για τη δημιουργία όλου αυτού του θέματος, το συγκεκριμένο λόμπι έχει και  διεθνή πλοκάμια και πιέζει όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση και πολλές άλλες».
Δες και αυτό!